Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μπουτάρης για ελεγχόμενη στάθμευση: Πρώτη προτεραιότητα ο μόνιμος κάτοικος

Μπουτάρης για ελεγχόμενη στάθμευση: Πρώτη προτεραιότητα ο μόνιμος κάτοικος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ intime

Θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε στην επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ε’ δημοτική κοινότητα.

“Το παλαιότερο σύστημα με την κάρτα είχε απαξιωθεί. Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης έχει απελευθερώσει θέσεις για τους επισκέπτες, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν τις δικές τους που αστυνομεύονται” είπε ο κ. Μπουτάρης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, μαζί με την αντιδήμαρχο Οικονομικών, Αννα Αγγελίδου.

Όπως είπε, η πόλη διαθέτει πολλά Ι.Χ. αυτοκίνητα και δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλα, ενώ υποστήριξε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσεις ένα καινούργιο σύστημα και να μην κάνεις λάθη. ‘Οποιος τρώει πέφτουν και ψίχουλα. Ο επόμενος δήμαρχος που θα εκλεγεί ας τα διορθώσει.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών, από την πλευρά της, πρόσθεσε πως το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που ξεκίνησε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και προχώρησε στη Γ’ δημοτική κοινότητα “πέρασε από σαράντα κύματα. Στη συντριπτική πλειοψηφία τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Οι επισκέπτες βρίσκουν να παρκάρουν, οι δρόμοι έχουν ελαφρύνει από το κυκλοφοριακό φόρτο, ενώ μειώθηκαν τα διπλοπαρκαρισμένα και τα παράνομα σταθμευμένα”.

Σύμφωνα με την κ. Αγγελίδου, τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση άγγιξαν τα 3,8 εκατ. ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο ο δήμος εισπράττει περίπου 300.000 ευρώ. Οι κάρτες των μόνιμων κατοίκων ανέρχονται σε 10.000, οι χρήστες του συστήματος φτάνουν τις 40.000 και οι σταθμεύσεις με πληρωμή το 1 εκατ. ετησίως και έχουν γίνει 755.000 έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία.

«Είναι ένα καινοτόμο σύστημα, που έχει ωφελήσει την πόλη. Εξετάζουμε τις εύλογες αντιρρήσεις των κατοίκων και όπου μπορούμε παρεμβαίνουμε. Ωστόσο, υπάρχουν και παράλογες, που ακούμε από υποψηφίους δημάρχους που όφειλαν να γνωρίζουν περισσότερα για το θέμα», πρόσθεσε.

Μέσα στο καλοκαίρι η λειτουργία των γυάλινων περιπτέρων στη Νέα Παραλία

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και η αρμόδια αντιδήμαρχος, ‘Αννα Αγγελίδου, αναφέρθηκαν επίσης στην εκμετάλλευση των γυάλινων περιπτέρων που βρίσκονται στη Νέα Παραλία και στα έσοδα που θα μπουν στα ταμεία του δήμου.

“Οι χώροι για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων ήταν συγκεκριμένοι. Η παραπληροφόρηση δημιούργησε την εικόνα ότι η παραλία θα πλημμυρίσει από τραπεζοκαθίσματα. Ολα αυτά ήταν από καθαρά αντιπολιτευτική διάθεση και είναι κρίμα” είπε ο κ.Μπουτάρης.

Η κ.Αγγελίδου ανέφερε πως από τα συνολικά εννέα περίπτερα, έχει υπογραφεί η σύμβαση εκμετάλλευσης με τους αναδόχους για τα έξι και απομένει ένα ακόμη περίπτερο, στον Κήπο του Απογευματινού ‘Ηλιου, η σύμβαση του οποίου θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα, ενώ θα αποφέρουν ετησίως στον δήμο έσοδα που φτάνουν τις 917.000 ευρώ (το 20% αποδίδεται στην ΕΤΑΔ). ‘Οπως είπε η αντιδήμαρχος, γίνονται προσπάθειες να ανακαινιστούν άμεσα και να λειτουργήσουν μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες. Από τα άλλα δύο περίπτερα που απομένουν, το ένα παραδίδεται στο ΚΕΘΕΑ και το ένα παραμένει στον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές δράσεις.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης για την ελεγχόμενη στάθμευση και τα γυάλινα περίπτερα, η κ.Αγγελίδου ανακοίνωσε την πρόθεση της να μην κατέβει εκ νέου υποψήφια στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και ευχαρίστησε τον Γιάννη Μπουτάρη για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπο της.

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις