Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η “νεκρή νύφη” κάνει βόλτες στη Θεσσαλονίκη [vid]

Η “νεκρή νύφη” κάνει βόλτες στη Θεσσαλονίκη [vid]
ΦΩΤΟ από thessnews

Μπροστά σε ένα ιδιαίτερο θέαμα βρέθηκαν απόψε οι Θεσσαλονικείς στο κέντρο της πόλης, καθώς η «νεκρή» νύφη Loupita κυκλοφορεί στην Τσιμισκή ψάχνοντας τον αγαπημένο της Jose Antonio.

Το θέαμα αυτό, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της μεγαλύτερης γιορτής των Μεξικανών, Dias De Los Muertos (η μέρα των νεκρών), που πραγματοποιείται 1 και 2 Νοεμβρίου.

Αρκετοί είναι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν μπει στο κλίμα του Halloween.

Η Loupita της Θεσσαλονίκης μίλησε στη ThessNews, τονίζοντας ότι ψάχνει τον αγαπημένο της εδώ και 200 χρόνια, όμως όλα θα αλλάξουν το απόγευμα της Πέμπτης όπου ο Jose Antonio θα εμφανιστεί στο Hola Mexicana, πραγματοποιώντας έτσι την επανένωση τους!

Η «νεκρή» νύφη παρέα με την Μεξικανική Κοινότητα Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Πέμπτη και την Παρασκευή την Dias De Los Muertos (μέρα των νεκρών), σε μια αυθεντική Μεξικανική γιορτή με δώρα και εκπλήξεις.

Τι είναι η μέρα των νεκρών

Η μέρα των νεκρών είναι μια μεξικανική γιορτή που γιορτάζεται σε ολόκληρο το Μεξικό ιδιαίτερα στις κεντρικές και νότιες περιοχές και από ανθρώπους μεξικανικής προέλευσης που ζουν σε άλλες περιοχές, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει κηρυχτεί πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας από την UNESCO, ξεκινάει στις 31 Οκτωβρίου και κορυφώνεται στις 2 Νοεμβρίου. Είναι για τους Μεξικάνους σημαντικό γεγονός το οποίο αναμένουν κάθε χρόνο με λαχτάρα καθώς πιστεύεται ότι τότε επιστρέφουν οι ψυχές των αγαπημένων τους που έχουν πεθάνει για να επισκεφτούν τους δικούς τους.

Αναγνωρίζεται διεθνώς σε πολλούς άλλους πολιτισμούς, ενώ οι πολυήμερες διακοπές που κάνουν οι εορτάζοντες, επικεντρώνονται σε συγκεντρώσεις οικογένειας και φίλων για να προσεύχονται και να θυμούνται τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας που έχουν πεθάνει και να βοηθήσουν στην υποστήριξη του πνευματικού τους ταξιδιού.

Όπως αναφέρει το ispania.gr ο συγκεκριμένος εορτασμός απαιτεί αφοσίωση ενώ η μεξικανική αντίληψη για το θάνατο συνδυάζει τον σεβασμό και την στοργή για τους αποθανόντες και συγχρόνως συνδυάζει μια φοβερή αίσθηση του χιούμορ που φτάνει μέχρι και τη σάτιρα.

Πηγή: thessnews

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις