Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Νεκροί και οι δύο ορειβάτες που είχαν χαθεί στο Καϊμακτσαλάν

Νεκροί και οι δύο ορειβάτες που είχαν χαθεί στο Καϊμακτσαλάν
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από χθες ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό του ζευγαριού από τα Σκόπια, ηλικίας 25 και 35 ετών…

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν σήμερα να προσεγγίσουν την περιοχή, ωστόσο το γεγονός ότι δεν είχαν σήμερα καμία επικοινωνία με το ζευγάρι, μεγάλωνε τους φόβους ότι μπορεί οι ορειβάτες να μην είναι πια στη ζωή.

Τελικά οι φόβοι αυτοί επιβεβαιώθηκαν το μεσημέρι, όταν τελικά έφτασαν τα σωστικά συνεργεία κοντά τους. Το ζευγάρι είχε αφήσει την τελευταία πνοή του…

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο τους εντοπίστηκαν από τους διασώστες σε απόσταση σχεδόν τριάντα μέτρων, ο ένας από τον άλλον.

Μεταφέρθηκαν με ερπυστριοφόρο στο καταφύγιο της περιοχής και από εκεί, στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Το ζευγάρι από τα Σκόπια χάθηκε χθες το μεσημέρι, στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν), στην Πέλλα. Οι πληροφορίες λένε ότι οι δυο τους έχασαν τον προσανατολισμό τους και αποκόπηκαν από την ομάδα πεζοπόρων στην οποία συμμετείχαν.

Περί τις δυόμιση χθες το μεσημέρι, αφού ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, με τη συνδρομή τοπικών κλιμακίων της πυροσβεστικής από Έδεσσα και Αριδαία και της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, με τέσσερα οχήματα, δεκαέξι άνδρες και δύο ερπυστριοφόρα οχήματα, το ένα της ΕΜΑΚ, το άλλο του τοπικού χιονοδρομικού κέντρου. Τις ενέργειες των διασωστών δυσκόλευαν πολύ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η χιονοθύελλα.

Πηγή: thestival, edessaika, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις