Τρίτη, 21 Μαΐ
24oC Αθήνα

Νοτοπούλου: “Έπαθα πλάκα”!

Νοτοπούλου: “Έπαθα πλάκα”!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ intime

“Προτεραιότητα μας είναι να φτιάξουμε μια προοδευτική συμμαχία στη Θεσσαλονίκη, γιατί με τρόμο και με θλίψη παρατηρώ τις παρουσιάσεις των ανθυποψηφίων μου που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στον σκοταδισμό”.

Εμείς πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της πρώτης εκδήλωσης για την παρουσίαση του συνδυασμού της που θα γίνει την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 7μ.μ., κοντά στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ.

«Για εμάς αντίπαλος είναι τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων της πόλης, των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και το μεγάλο στοίχημα είναι να υλοποιήσουμε τα όνειρα τους», είπε η κ. Νοτοπούλου και σημείωσε πως προτεραιότητα της είναι, επίσης, η ποιότητα ζωής των ανθρώπων και η καθαριότητα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους τόνισε πως στην εκδήλωση της Τετάρτης θα παρουσιάσει και ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων του συνδυασμού της.

Τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του μητροπολιτικού χαρακτήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο αυτό θα προωθήσει το ζήτημα της δημοτικοποίησης του νερού, υπενθυμίζοντας ότι ως επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης έδωσε μάχη για να παραμείνει το νερό υπό δημόσιο έλεγχο.

Στον τομέα της καθαριότητας σημείωσε ότι στους σχεδιασμούς της είναι η αύξηση του προσωπικού και του εξοπλισμού, η καλύτερη διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων, η αξιοποίηση των βιοαποβλήτων και η εφαρμογή ενός νέο πλαισίου ανακύκλωσης, με στόχο τη μείωση των δημοτικών τελών.

Στις προτάσεις της περιλαμβάνονται η δημιουργία οπτικοακουστικού κόμβου, η ανάδειξη και των μουσουλμανικών μνημείων, όπως των εβραϊκών, η ανάπλαση της δυτικής Θεσσαλονίκης με επίκεντρο το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το Πάρκο Μνήμης.

Ως προς το κυκλοφοριακό τάχθηκε υπέρ της ελεγχόμενης στάθμευσης, με στόχο να “εξαφανιστούν” τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης.

Δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί δήμαρχος θα κάνει καμπάνια για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Για τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, η κ. Νοτοπούλου είπε ότι «έφερε έναν άλλον αέρα στην πόλη, τόλμησε είπε και έκανε πολλά που εμείς σκεφτόμασταν και ψάχναμε τρόπο για να τα πούμε πιο ήπιο τρόπο» και έχει να επιδείξει πολλά στον τομέα της εξωστρέφειας. Εκεί που δεν τα πήγε καλά, είπε, είναι στον τομέα της καθαριότητας κι αυτό, όπως εξήγησε, επειδή βρέθηκε μέσα σε μνημονιακές συνθήκες, με ελλείψεις σε προσωπικό και περικοπές στα απαιτούμενα κονδύλια.

Σε ερώτηση αν θεωρεί φαβορί τον υποψήφιο δήμαρχο, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ταχιάο, απάντησε πως μπορεί να είναι μπροστά επειδή έχει τη στήριξη ενός μεγάλου κόμματος, αλλά φαβορί είναι όποιος μιλάει με τον κόσμο και είναι άλλος.

Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη από τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι πολίτες ως υποψήφια δήμαρχο. «Επαθα πλάκα» απάντησε σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως κυκλοφορεί με άνεση στον κόσμο και κάλεσε την Αστυνομία να μην υπερβάλλει στη λήψη μέτρων κατά την εκδήλωση της Τετάρτης για την παρουσίαση του συνδυασμού της.

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις