Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Ο Μπουτάρης σνομπάρει τα αυτοδιοικητικά όργανα”

“Ο Μπουτάρης σνομπάρει τα αυτοδιοικητικά όργανα”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την κίνηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδος 10 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου, παρά την αντίθετη απόφαση που έλαβε η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο κ. Κυρίζογλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”, υποστήριξε: “Δεν μας προβληματίζει η κίνηση του κ. Μπουτάρη, γιατί δεν την ακολούθησε κανένας άλλος δήμαρχος. Ο κ. Μπουτάρης πάντοτε δίνει μάχες για να εκλεγεί στα όργανα τα αυτοδιοικητικά, είτε είναι ΠΕΔ, είτε είναι ΚΕΔΕ. Στη συνέχεια, είτε γιατί δεν επιτυγχάνει τους στόχους του, είτε γιατί εκλέγονται άλλοι, σνομπάρει αυτά τα όργανα, δεν σέβεται τις αποφάσεις και δρα μοναχικά”.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου, για τα αποθεματικά των δήμων έχει σταλεί επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, Πάνο Σκουρλέτη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις.

“Θέλουμε να ενημερωθούμε εάν υπάρχει επείγουσα και εξαιρετική ανάγκη, όπως το 2015. Εάν υπάρχει και τα σακάκια μας θα δώσουμε. Αντί γι αυτό όμως θέλουν να πάρουν τα χρήματα, για να τα μεταφέρουν την Τράπεζα της Ελλάδος για έντοκα γραμμάτια του δημοσίου”.

Όσον αφορά τις μόνιμες προσλήψεις εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για καθυστέρηση των διαδικασιών.

“Ο υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε την ευθύνη ότι έως 31 Μαρτίου 2018 θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα με βάση τα αιτήματα που έστειλαν οι δήμοι. Ακόμη δεν έγινε η προκήρυξη, να ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και να επικυρωθεί. Στη συνέχεια να βγει στον αέρα και να κατατεθούν οι αιτήσεις. Θα είμαστε εκτός χρονικού ορίου. Θα ζουν οι πολίτες τους τόνους των σκουπιδιών στους δρόμους” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κυρίζογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις