Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πού ψηφίζω – Θεσσαλονίκη: Έτσι θα γίνει η επαναληπτική ψηφοφορία

Πού ψηφίζω – Θεσσαλονίκη: Έτσι θα γίνει η επαναληπτική ψηφοφορία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Στα ίδια εκλογικά τμήματα που ψήφισαν οι ψηφοφόροι του δήμου Θεσσαλονίκης στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ψηφίσουν και την Κυριακή, 2 Ιουνίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο, οι δημότες της Θεσσαλονίκης μπορούν εκ των προτέρων να αναζητήσουν ηλεκτρονικά το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσουν στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Μάθε πού ψηφίζεις” που είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και του δήμου Θεσσαλονίκης (www.thessaloniki.gr).

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα μεταφέρει κάλπες και εκλογικό υλικό στα εκλογικά τμήματα του πρωί του Σαββάτου 1 Ιουνίου. Από εκεί, αντιπρόσωπος του δήμου θα το παραδώσει, μαζί με την αίθουσα ψηφοφορίας, στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Στο μεταξύ, ο κεντρικός δήμος εφαρμόζει ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας των υπηρεσιών του, με σκοπό την ενημέρωση και τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων. Συγκεκριμένα το δημαρχείο θα μείνει ανοιχτό το Σάββατο, 1 Ιουνίου από τις 7 το πρωί ως τις 12 το βράδυ και την Κυριακή, 2 Ιουνίου από τις 7 το πρωί ως το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

Το Τμήμα Δημοτολογίου θα εκδίδει πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας και πιστοποιητικά παραληφθέντων εκλογέων από τους εκλογικούς καταλόγους, ενώ θα εξυπηρετούνται οι πολίτες για τυχόν μεταβολές και θα δίνονται πληροφορίες εκλογικού καταλόγου. Επίσης, τα έξι Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα λειτουργούν το Σάββατο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει ειδικό όχημα του Δικτύου Μεταφοράς ΑμεΑ “Αινείας”. Οι μετακινήσεις θα γίνουν την ημέρα της ψηφοφορίας από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα στα εκλογικά κέντρα που στεγάζονται σε σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος του δήμου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τον προγραμματισμό των μετακινήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2310 509013 και 2310 509003 και το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου στα τηλέφωνα 2313 317840, 2313 317541, 2313 317540 και 2313 317551 από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις