Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρόσφυγες εκπαιδεύονται σε πρώτες βοήθειες και αρχές αυτοπροστασίας

Πρόσφυγες εκπαιδεύονται σε πρώτες βοήθειες και αρχές αυτοπροστασίας
ΦΩΤΟ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότεροι από 500 αναμένεται να είναι οι πρόσφυγες που θα εκπαιδευτούν από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) σε πρώτες βοήθειες και αρχές αυτοπροστασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Learn – Prevent – Protect”, που πραγματοποιείται με την στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR) για τους πρόσφυγες.

Με την καθοδήγηση μελών της ΕΟΔ, πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομές και camps στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, εκπαιδεύονται σε βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν κάποιον που κινδυνεύει, ταυτόχρονα, όμως, μαθαίνουν πώς να προστατεύουν και οι ίδιοι τον εαυτό τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδεύονται στην πυρασφάλεια και τη χρήση του πυροσβεστήρα, όπως επίσης και στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των καταστάσεων που δημιουργούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες, οι φωτιές και ο παγετός. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική ενότητα περιλαμβάνει επίσης και την αυτοπροστασία τους σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού.

Η δράση “Safeland” του προγράμματος απευθύνεται σε έφηβους και νέους και περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, με θέμα την ασφάλεια στην θάλασσα και στις δραστηριότητες που γίνονται στη φύση. Σ’ αυτή, οι νέοι πρόσφυγες εκπαιδεύονται στη χρήση των μέσων ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στην θάλασσα, όπως τα σωσίβια, στους ναυτικούς και ορειβατικούς κόμπους, στον προσανατολισμό και στην επιβίωση στη φύση γενικότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις