Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στους ρυθμούς της 82ης ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη

Στους ρυθμούς της 82ης ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στους ρυθμούς της 82ης ΔΕΘ ζει η Θεσσαλονίκη και όλη η χώρα, καθώς ξετυλίγεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών της μεγαλύτερης ΔΕΘ της τελευταίας δεκαετίας.

Η έκθεση, πέραν του έντονου επιχειρηματικού χαρακτήρα της, είναι ιδιαίτερα πλούσια στους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της αναψυχής. Η, δε, Κίνα ως τιμώμενη χώρα, δεσπόζει εκθεσιακά με μια από τις πιο εντυπωσιακές συμμετοχές στην ιστορία της ΔΕΘ, καταλαμβάνοντας όλο το περίπτερο 13 με 167 επιχειρήσεις και φορείς, μεταξύ των οποίων, συγκαταλέγονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κίνας, πραγματοποιείται σήμερα από το πρωί το Greek-Chinese Cooperation Forum με θέμα «New Silk Road», που διοργανώνει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακόμη, σήμερα, από τις 14:00-18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» ο φορέας China Council For The Promotion of International Trade διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Coal Green Mining, Coal-Fired Power, Clean Energy and new Energy Technology forum».

Αύριο, στις 09:00-16:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα λάβει χώρα το Greek-Eurasian Economic Forum με θέμα: “A New Bridge for Cooperation & Development”, που συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Enterprise Greece του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή (Eurasian Economic Commission) και το Roscongress Foundation.

Η κινέζικη συμμετοχή έχει όμως και πολιτιστικό κομμάτι, καθώς στις 19:30-20:00 στην υπαίθρια σκηνή στο Τόξο της ΧΑΝΘ η Beijing Sports University Art Troupe (BSU Art Troupe), μία από τις καλύτερες ομάδες πολεμικών τεχνών στην Κίνα, θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Στο πεδίο της ενέργειας ο φορέας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας πραγματοποιεί σήμερα στις 17:00-20:00 εκδήλωση («Regulatory Energy Forum») στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός».

Η 82η ΔΕΘ έχει και εκτεταμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο στην ενότητα Akademia, η οποία εστιάζει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Στο περίπτερο 14 θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις, σχετικές με τη σύνταξη “δυνατών” βιογραφικών σημειωμάτος, την εξ αποστάσεως εκπίαίδευση, αλλα και με διαδραστικα πειράματα.

Για τους μικρούς φίλους της έκθεσης στο πάρκο του Κτιρίου Διοίκησης της ΔΕΘ στις 18:00 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας παρουσιάζει το διαδραστικό παιδικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα «Όταν η Στελίτσα συνάντησε τον φλικ», ενώ ο Γιώργος Μαζωνάκης ανοίγει απόψε τον κύκλο των συναυλιών της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία ημέρα της 82ης ΔΕΘ, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία με το εισιτήριο της έκθεσης, που στοιχίζει 5 ευρώ (γενική είσοδος όλες τις ημέρες), 3 ευρώ για τους πολύτεκνους και τα ΑμΕΑ (εισιτήριο πληρώνουν παιδιά πολυτέκνων ηλικίας 3 ετών και άνω), 15 ευρώ για οικογένειες (τέσσερα άτομα, δύο ενήλικες και δύο παιδιά). Για πενταμελή οικογένεια, με δύο ενήλικες και τρία παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών, η τιμή εισιτηρίου του πέμπτου ατόμου είναι 5 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα ΑΜΕΑ, θα ισχύει η δωρεάν είσοδος μόνο για άτομα με κινητικά προβλήματα. Το Σαββατοκύριακο το ωράριο λειτουργίας της ΔΕΘ είναι 10:00 με 22:00.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις