Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Σιθωνία

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Σιθωνία

Μεγάλη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη πευκόφυτη περιοχή έχει ξεσπάσει από τα ξημερώματα της Πέμπτης (25.10.2018) στη Χαλκιδική.

Η φωτιά στη Χαλκιδική ξέσπασε περίπου στις 05:40 τα ξημερώματα, κοντά στο Πλατανίτσι στη Σιθωνία. Καίει πευκόφυτη περιοχή. Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων, που φτάνουν τα 7 μποφόρ και κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, όπως επίσης εθελοντές πυροσβέστες, ενώ οι χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. Επί τόπου βρίσκονται επίσης τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Ο ουρανός στην περιοχή της Σιθωνίας έχει γεμίσει καπνούς που είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον οικισμό της Σάρτης υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δεν λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία.

Εξαιτίας της φωτιάς, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός της Σιθωνίας από τη διασταύρωση της Βουρβουρού μέχρι και τη διασταύρωση της Συκιάς, σύμφωνα με το seleo.gr.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Μανώλης Τσολάκης, «έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία και ο δήμος της περιοχής, προκειμένου να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα».

Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά τα ξημερώματα και στην περιοχή του Φιλύρου, κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς. Η κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς ήταν μεγάλη. Επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 21 οχήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, thessnews.gr και seleo.gr

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις