Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δήμοι της περιοχής

Θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δήμοι της περιοχής
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, όπου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικής της πίτας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: “θα συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο” και πρόσθεσε: “καλώ όλους τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Έλληνες, να δώσουν ένα δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι στιγμές είναι ιστορικές και η ευθύνη όλων μας πολύ μεγάλη”.

Ο κ. Κυρίζογλου ανέφερε: “με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις τις οποίες έχουμε πάρει στο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, πρώτον: είμαστε αντίθετοι με τη συμφωνία των Πρεσπών, διότι τη θεωρούμε μια εθνικά και διπλωματικά κακή συμφωνία, επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα, δεύτερον: θα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των Αθηνών και ως ΠΕΔ και κάθε δήμος χωριστά, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουμε πάρει, τρίτον: ζητάμε από τους Ελληνες βουλευτές και από τα κόμματα να μην ψηφίσουν τη συμφωνία και τέταρτον: ανάλογα με την πορεία που θα έχει το θέμα θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας”.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σχολίασε, από την πλευρά της: “την Κυριακή δεν θα είναι κανένα φασιστικό στοιχείο στο συλλαλητήριο. Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τον τόπο μας”. Για το συλλαλητήριο ρωτήθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. “Οι θέσεις μου είναι γνωστές. Θα είναι κρίμα, όμως, να γίνουν επεισόδια” σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο θέμα αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, λέγοντας ότι “τα πράγματα σήμερα είναι πολύ κρίσιμα για την ιστορία” ενώ πρόσθεσε: “είναι μια νέα χρονιά που θα είναι πολύ δυσκολότερη από τα χρόνια που πέρασαν, αλλά αν στηριχτούμε στη φιλοπατρία και αν είμαστε ενωμένοι τότε θα έρθουν καλύτερες μέρες”.

Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας και το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ κέρδισε ο Δήμος Παιονίας Κιλκίς.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις