Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στο θάνατο του οπαδού του ΠΑΟΚ

Θεσσαλονίκη: Αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στο θάνατο του οπαδού του ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Τη γραμμή της απόλυτης άρνησης του κατηγορητηρίου, ακολούθησαν στις απολογίες τους οι πέντε νεαροί που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του θανάτου του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου και τις επιθέσεις εναντίον οπαδών του “Δικεφάλου”.

“Δεν έχω καμία συμμετοχή στα περιστατικά, αρνούμαι όλες τις κατηγορίες” ήταν η απάντηση που έδωσαν, ο ένας μετά τον άλλον, οι κατηγορούμενοι, όταν ρωτήθηκαν για την εμπλοκή τους στα συγκεκριμένα περιστατικά, της 27ης Απριλίου 2017, μετά από αγώνα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι ίδιοι καταδίκασαν τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα, ενώ, οι δύο από τους κατηγορούμενους που βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης και χαρακτήρισαν άδικο το γεγονός ότι βρίσκονται στη φυλακή, εκτίμησαν ότι οι δράστες “δεν ήθελαν να γίνει κάτι τέτοιο”, αλλά να “πάρουν μπλούζες ή κασκόλ” από τα άτομα που καταδίωξαν επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ”.

Στις απολογίες τους, κλήθηκαν να απαντήσουν στο δικαστήριο για το πού βρίσκονταν την επίμαχη ώρα των επιθέσεων, αλλά και το διάστημα πριν και μετά απ’ αυτές, όπως επίσης και για τις τηλεφωνικές κλήσεις που διαπιστώθηκε ότι έγιναν (είτε μεταξύ τους, είτε με άλλα πρόσωπα) εκείνο το διάστημα.

Από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι είναι οπαδοί του “Ηρακλή” και μέλη του συνδέσμου φιλάθλων της “Αυτόνομης Θύρας 10”. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας εκ των κατηγορούμενων ανέφερε ότι βρίσκεται στο εδώλιο λόγω της ενασχόλησής του με το σύλλογο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ίδιοι διώκονται, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται κι ένα έκτο πρόσωπο, που παραπέμφθηκε να δικαστεί από Δικαστήριο Ανηλίκων. Η δίκη συνεχίζεται και το λόγο θα λάβει η εισαγγελέας της έδρας.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις