Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Παύλου Μελά

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Παύλου Μελά

Στις 7 Οκτωβρίου ξεκινούν δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο δήμος θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχής και πέραν αυτής της ημερομηνίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο του κοινωνικού φροντιστηρίου εντάσσεται και ένα πρόγραμμα μαθησιακής στήριξης παιδιών προσχολικής ηλικίας και δημοτικού.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στοχεύει στη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σχολική τους επίδοση και σε απόφοιτους Λυκείου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. “Το Κοινωνικό Φροντιστήριο επίσης απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων που αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα, κλπ) ή με ενδείξεις μαθησιακών δυσκολιών, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που χρήζουν λογοθεραπευτικής παρέμβασης μέσω εξατομικευμένου προγράμματος και δομημένων δραστηριοτήτων” αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προνοιακών Θεμάτων Δήμου Παύλου Μελά, Χαρά Αμανατίδου, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία του προγράμματος στήριξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παύλου Μελά το οποίο λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια, φοιτούν κατά μέσο όρο 100 με 120 παιδιά το χρόνο και αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της αλληλέγγυας παιδείας. “Στόχος είναι η αποφυγή της σχολικής διαρροής και τα προγράμματα που έχει ξεκινούν από την προσχολική ηλικία έως το λύκειο, απόφοιτους λυκείου με σκοπό την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση” σημειώνει η αντιδήμαρχος.

Η δομή υποστηρίζεται εξολοκλήρου από την Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.”Για παιδιά δημοτικού που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες γίνεται μία πρώτη αξιολόγηση – εκτίμηση από εμάς και κατόπιν παραπέμπονται για επίσημη διάγνωση στα ΚΕΔΥ (Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης) και στα ειδικά ιατροπαιδαγωγικά τμήματα των νοσοκομείων” επισημαίνει η υπεύθυνη δράσης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ειδική παιδαγωγός Αθηνά Παπαποστόλου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο έχουν οι μαθητές-κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου. “Η ένταξη τους στο πρόγραμμα” όπως υπογραμμίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος, Χαρά Αμανατίου” εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το οικογενειακό εισόδημα των γονέων – κηδεμόνων τους, την οικογενειακή κατάσταση όπως πολυτεκνία και μονογονεϊκότητα, την ανεργία των γονέων, κοινωνικά προβλήματα και αναπηρία.

Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας τα οποία παραδίδουν εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, και εκπαιδευτικοί του προγράμματος Κοινωφελούς απασχόλησης του ΟΑΕΔ, θα διαρκέσουν έως το τέλος της εξεταστικής περιόδου και θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, σε σχολικές αίθουσες του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Σταυρούπολης, Παπανικολή 22, Σταυρούπολη και στο κτίριο όπου στεγάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία, Λήμνου 2, Νικόπολη.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών υποβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00 με 14.00, στο Τμήμα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Λήμνου 2, Νικόπολη.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις