Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το Πολυδύναμο Κέντρου Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το Πολυδύναμο Κέντρου Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εγκαινιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη και Χ. Βαμβακά 1.

Στο Κέντρο θα παρέχονται βασικές υπηρεσίες σε πρόσφυγες που διαβιούν στον αστικό ιστό. Οι πρόσφυγες που απευθύνονται στο Κέντρο θα μπορούν να έχουν επικαιροποιημένη πληροφόρηση για θέματα ασύλου, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στέγασης, εκπαίδευσης, απασχόλησης κλπ. Επίσης, θα παρέχονται συμβουλές και κατευθύνσεις μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, διαμεσολάβηση και παραπομπή σε άλλους φορείς και υπηρεσίες, οικονομική υποστήριξη (Cash Transfer Program) και υπηρεσίες αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών (RFL).

«Σήμερα είναι ιδιαίτερη μέρα για τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, γιατί εγκαινιάζουμε το Πολυδύναμο Κέντρο Εξυπηρέτησης Προσφύγων, το οποίο εντάσσεται στις άμεσες επιδιώξεις μας, στους άμεσους στόχους και σκοπούς μας. Φιλοδοξούμε πραγματικά να γίνει ένα κέντρο αναφοράς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες της ευρύτερης περιοχής του αστικού δικτύου της Θεσσαλονίκης. Θα έχει μια ποικιλία δραστηριοτήτων δράσεων και ενεργειών» επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΕΣ, Αντώνιος Αυγερινός. Τόνισε ότι πρόκειται για «πάρα πολύ σημαντικό έργο» και για ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στήριξης των προσφύγων και μεταναστών, την ενσωμάτωση των οποίων στην ελληνική κοινωνία επιδιώκει ο ΕΕΣ.

Η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα, από την πλευρά της τόνισε ότι ουσιαστικά αυτό που θα στηριχθεί πάρα πολύ θα είναι η μετάβαση των προσφύγων από τα στρατόπεδα στον κοινωνικό και στον αστικό ιστό. Πρόσθεσε ακόμη ότι το Κέντρο θα είναι ανοιχτό όλη την ημέρα από το πρωί μέχρι το απόγευμα -και κάποιες υπηρεσίες μπορεί και αργότερα ανάλογα με τις ανάγκες- και ανέφερε ότι ίσως να υπάρξει και ενισχυτική διδασκαλία σε παιδιά πρόσφυγες για την εκμάθηση της γλώσσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις