Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εκβίαζαν τον γιατρό και… τους πέρασαν χειροπέδες

Θεσσαλονίκη: Εκβίαζαν τον γιατρό και… τους πέρασαν χειροπέδες

Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας δικηγόρος, συνελήφθησαν για εκβίαση σε βάρος γιατρού στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοινώθηκε, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία που έκανε 36χρονος γιατρός.

Σε βάρος των συλληφθέντων ηλικίας 52 και 29 ετών, καθώς και σε βάρος του 44χρονου δικηγόρου σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για άμεση συνέργεια σε εκβίαση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ο 52χρονος και ο 29χρονος από τις αρχές Σεπτεμβρίου απειλούσαν τον γιατρό θεωρώντας τον υπεύθυνο για μη παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας στον 29χρονο καταφέρνοντας να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, μέσω του 44χρονου δικηγόρου, απαιτούσαν εκβιαστικά από τον γιατρό 6.000 ευρώ, προκειμένου να μην κινηθούν νομικά εναντίον του.

Χτες οργανώθηκε ραντεβού – παγίδα στην περιοχή της Χαλκηδόνας όπου μόλις οι δράστες παρέλαβαν τα χρήματα επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Πηγή: dailythess

 

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις