Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ξέσπασαν κατά του Μπουτάρη για τις “άκρως ανθελληνικές δηλώσεις” [vid]

Θεσσαλονίκη: Ξέσπασαν κατά του Μπουτάρη για τις “άκρως ανθελληνικές δηλώσεις” [vid]
ΦΩΤΟ από το thestival

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης έκαναν πολίτες, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, για τη μετονομασία του αεροδρομίου της πόλης και των ΚΤΕΛ «Μακεδονία».

Με ελληνικές σημαίες στα χέρια και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο ζήτησαν από τον Γιάννη Μπουτάρη να παραιτηθεί, ενώ φώναξαν συνθήματα σε βάρος των πολιτικών.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων επέδωσε ψήφισμα στον αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκο Φωτίου. Τον ενημέρωσαν πως αξιώνουν δημόσια συγγνώμη από τον δήμαρχο και πως θα επιδιώξουν την παραίτησή του με κάθε νόμιμο μέσο.

Στο ψήφισμα αναφέρεται «Δήμαρχε, με τις δηλώσεις τις οποίες κάνετε τον τελευταίο καιρό, θεωρούμε ότι έχετε υπερβεί τα εσκαμμένα. Ενώ τα προβλήματα της πόλης καθιστούν όλο και πιο δύσκολη την καθημερινότητα των δημοτών, εσείς κάνετε εξωτερική πολιτική, προκαλώντας με τις ανάρμοστες δηλώσεις και συμπεριφορές σας. Οι δηλώσεις σας επανειλημμένως έχουν προσβάλει τους δημότες της Θεσσαλονίκης και όλους τους Έλληνες πολίτες, καθώς είναι άκρως ανθελληνικές».

Προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 26 Φεβρουαρίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival,

 

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις