Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ομόφωνη απαλλαγή του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς για το «πόθεν έσχες»

Θεσσαλονίκη: Ομόφωνη απαλλαγή του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς για το «πόθεν έσχες»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απήλλαξε ομόφωνα τον πρώην δήμαρχο Καλαμαριάς, Χριστόδουλο Οικονομίδη, για την υπόθεση των τραπεζικών καταθέσεων, ύψους 600.000 ευρώ, που κατηγορείτο ότι απέκρυψε στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» κατά την περίοδο 2011-2014.

Το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό του ότι επρόκειτο για πλασματικό ποσό, απόρροια εσφαλμένου λογιστικού υπολογισμού των αρμόδιων ελεγκτικών Αρχών. Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές έκριναν ότι οι μη δηλωθείσες καταθέσεις του πρώην δημάρχου, στην πραγματικότητα, δεν υπερέβησαν τις 120.000 ευρώ, μετατρέποντας έτσι σε πλημμέλημα την κακουργηματική πράξη τής «ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης», που του είχε αποδοθεί με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αποφασίστηκε να παραγραφεί το αξιόποινο της παραπάνω πράξης για τη διετία 2011-2012, ενώ για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα κηρύχθηκε αθώος. Ανάλογη ήταν η ετυμηγορία για τη σύζυγό του, η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί για συνέργεια στο συγκεκριμένο αδίκημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις