Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Παρενέργειες στις επιχειρήσεις από τις καθυστερήσεις στην πύλη 16 του λιμανιού

Θεσσαλονίκη: Παρενέργειες στις επιχειρήσεις από τις καθυστερήσεις στην πύλη 16 του λιμανιού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για νέα αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των ελληνικών επιχειρήσεων, αδυναμία τήρησης των απαιτούμενων χρόνων για την παράδοση εμπορευμάτων και κατά συνέπεια καταγραφή ζημιών, κάνει λόγο o πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης, αναφερόμενος στις μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονται στην Πύλη 16 του ΟΛΘ, προκειμένου τα φορτηγά να κατορθώσουν να ξεφορτώσουν στην πλατεία του ΣΕΜΠΟ.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπενθυμίζει ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται, πέραν των ελλιπών μέσων, είναι και απόρροια του περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας της Πύλης 16 του ΟΛΘ, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017. Τότε η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων κατήργησε την τρίτη βάρδια στην Πύλη 16 του ΟΛΘ, με αποτέλεσμα να λειτουργεί από τις 06:00 έως τις 22:00 και όχι επί 24ώρου βάσεως, όπως ίσχυε.

“Το εν λόγω πρόβλημα παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, δημιουργώντας αλυσιδωτά προβλήματα στους επιχειρηματίες. Το ΒΕΘ έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων επιχειρήσεων – μελών του, που αναγκάζονται σε πολύωρες καθυστερήσεις προκειμένου να προχωρήσουν σε φορτοεκφορτώσεις εμπορευμάτων”, υπογραμμίζει ο κ. Καπνοπώλης, ο οποίος προτείνει, ως εναλλακτική λύση, να χρησιμοποιηθούν και άλλες πύλες εισόδου στο λιμάνι, για οχήματα που δεν έχουν σχέση με το τελωνείο, προκειμένου να μην υπάρχει θέμα συμφόρησης στην Πύλη 16.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις