Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

Θεσσαλονίκη: Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας
ΦΩΤΟ intime

“Αδικημένη της ελληνικής κοινωνίας”, χαρακτήρισαν τη γυναίκα οι πρόεδροι της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάϊδας και της ΕΔΟΘ, Ανδρέας Γιακουμής, που έδωσαν το “παρών” στη σημερινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία το άγαλμα Βενιζέλου και κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, συμμετείχαν εργαζόμενοι, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κ.α., με τη στήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Μάλιστα, με απόφασή του πραγματοποιήθηκε και δίωρη στάση εργασίας, από τις 13.00.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε ότι η σημερινή ημέρα θα έπρεπε κανονικά να είναι ημέρα απεργίας και όχι στάσης εργασίας. “Εν έτη 2019 η Ελληνίδα γυναίκα είναι η αδικημένη της κοινωνίας, ειδικότερα στον ιδιωτικό τομέα. Υφίστανται απαράδεκτες ανισότητες στις εργασιακές συνθήκες και αποδοχές, ενώ δεν θα μιλήσω για σεξιστικά και άλλα θέματα. Με τις κινητοποιήσεις μας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, διεκδικούμε καλύτερες εργασιακές συνθήκες και αποδοχές για τις γυναίκες, αλλά και να τοποθετηθεί επιτέλους η γυναίκα στη θέση που της πρέπει στην κοινωνία, είπε ο κ. Πάϊδας και πρόσθεσε: “διεκδικούμε προστασία της μητρότητας, πλήρη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση της γυναίκας για να μπορεί να υπηρετεί απερίσπαστα το ρόλο της”.

ΦΩΤΟ από το Intime

“Έναν τομέα που θέλω να θίξω ιδιαίτερα είναι η υπογεννητικότητα που υπάρχει στην Ελλάδα. Είναι το κρίσιμο σημείο που πρέπει υπεύθυνα να δει η ελληνική πολιτεία και να δώσει τα κίνητρα εκείνα που χρειάζεται η εργαζόμενη μητέρα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Παιδικοί σταθμοί, άδειες ανατροφής, προστασία με ίσα δικαιώματα και ισότητα στους μισθούς, είναι ορισμένα από αυτά που μπορούμε να της παρέχουμε. Η γυναίκα είναι αντιμέπτωπη με πολλές δυσκολίες και υποχρεώσεις, ενώ έχει υποστεί πολλές πιέσεις. Έστω εν έτη 2019 ας αναλάβει το χρέος της η πολιτεία απέναντι στην γυναίκα για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να μεγαλώσει αξιοπρεπώς τα παιδιά της. Ακόμη και σήμερα οι γυναίκες δεν έχουν ίδια εργασιακά δικαιώματα. Καταγράφεται υστέρηση στο θέμα μισθοδοσίας και στις προσλήψεις ειδικότερα στον ιδιωτικό τομέα”, τόνισε ο κ. Γιακουμής.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις