Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Κέρκυρα: Ανοίγουν ακόμα και περιφερειακά ξενοδοχεία για να φιλοξενηθούν οι χιλιάδες τουρίστες

Κέρκυρα: Ανοίγουν ακόμα και περιφερειακά ξενοδοχεία για να φιλοξενηθούν οι χιλιάδες τουρίστες

Η Κέρκυρα έχει αρχίσει ήδη να υποδέχεται τους χιλιάδες τουρίστες για τις γιορτές του Πάσχα. Η κίνηση είναι πολύ μεγαλύτερη από το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και του 2018…

Η Κέρκυρα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια του τουρισμού για το φετινό Πάσχα με τις αφίξεις να έχουν ήδη ξεκινήσει. Τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσπαθούν να βρουν ξενοδοχείο. Η ζήτηση οδήγησε τους ιδιοκτήτες ακόμα και μονάδων που βρίσκονται στην περιφέρεια του νησιού να ανοίξουν πολύ νωρίτερα από ότι είχαν υπολογίσει. Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος η κίνηση και οι κρατήσεις παραπέμπουν στα μέσα καλοκαιριού, όταν η Κέρκυρα «βουλιάζει» από τουρίστες. Τα ξεχωριστά έθιμα και το χρώμα που έχουν αυτές οι ημέρες στο νησί των Φαιάκων, κάνουν όπως φαίνεται όλο και περισσότερους να επιλέγουν την Κέρκυρα για τις διακοπές τους. 

Το Ελληνικό Πάσχα ξεχωρίζει γιατί γιορτάζεται παραδοσιακά σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, με έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς να είναι η Κέρκυρα. Είναι ίσως το μοναδικό νησί, όπου η ζήτηση για τις μέρες του Πάσχα, είναι ίδια με τις μέρες της “high season”, δηλαδή το διάστημα 15 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου.

Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε 26 Μαρτίου, με ανοιχτά όλα τα περιφερειακά ξενοδοχεία. «Θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο… Περισσότερο από κάθε άλλη φορά και από το 2019 και από το 2018, γιατί άνοιξαν τα περιφερειακά ξενοδοχεία. Δεκάδες λεωφορεία έρχονται καθημερινά από την Ιταλία, τη Σερβία τη Ρουμανία. Αγκάθι ωστόσο παραμένει η μεγάλη έλλειψη προσωπικού», επισημαίνει στην ΕΡΤ ο κ. Καλούδης, Αντιπρόεδρος της ένωσης τουριστικών επιχειρήσεων (ΓΕΠΟΕΤ).

Όσοι ξέρουν τι γίνεται αυτές τις μέρες στο νησί των Φαιάκων, φροντίζουν να έχουν κλείσει μήνες πριν ξενοδοχείο και εισιτήρια για Κέρκυρα. Την πρώτη φορά που θα πας στην Κέρκυρα το Πάσχα ίσως είναι από περιέργεια. Την επόμενη όμως θα την επιλέξεις επειδή απλά λάτρεψες και δεν χόρτασες τα μοναδικά της έθιμα.

Στα της γαστρονομίας, το Πάσχα στην Κέρκυρα θέλει φογάτσες (τσουρέκι) και τσιλίχουρδα, όπως λέγεται η τοπική μαγειρίτσα, η οποία παραδοσιακά παρασκευάζεται σε παραλλαγές: με καούρικο (κόκκινο) πιπέρι ή με αυγολέμονο, με ρύζι ή και χωρίς.

Ήδη από τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι δρόμοι μυρίζουν λαχταριστή φογάτσα, το κερκυραϊκό πασχαλινό τσουρέκι. Είναι το καλύτερο σουβενίρ που μπορείς να πάρεις μαζί σου. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις