Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κέρκυρα: Νοίκιασε σπίτι, αγόρασε έπιπλα και όταν πήγε να πιάσει δουλειά έμεινε με το στόμα ανοιχτό!

Κέρκυρα: Νοίκιασε σπίτι, αγόρασε έπιπλα και όταν πήγε να πιάσει δουλειά έμεινε με το στόμα ανοιχτό!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από intime

Απίστευτο και όμως ελληνικό αυτό που συνέβη στην Κέρκυρα. Ο πρωταγωνιστής της απίθανης ιστορίας, έμεινε άφωνος από τις εξηγήσεις…

“Συγγνώμη, λάθος. Ακόμη και οι γιατροί κάνουν λάθη”. Με την αποστομωτική αυτή απάντηση που άφησε άναυδο και εμβρόντητο έναν Λαρισαίο άνεργο που είχε τη θλιβερή τύχη να είναι μεταξύ των επιτυχόντων προκήρυξης του ΑΣΕΠ, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων, δικαιολόγησαν ένα… σφάλμα που του στοίχησε ψυχικά και οικονομικά.

Η προκήρυξη ήταν για την πλήρωση 7.949 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. ‘Οντας άνεργος έκανε την αίτησή του για την υπηρεσία καθαριότητας όχι μόνο για τη Λάρισα αλλά και για την Κέρκυρα, ευελπιστώντας λόγω της αναπηρίας της μητέρας του, να εξασφαλίσει περισσότερα μόρια.

Έτσι και έγινε. Τόσο στους προσωρινούς πίνακες που εκδόθηκαν κοντά στο Πάσχα όσο και στους οριστικούς που αναρτήθηκαν στον περασμένο Ιούνιο το όνομά του ήταν μεταξύ των επιτυχόντων με μόνιμο πλέον διορισμό στον ΟΤΑ της Κέρκυρας.

Οι πίνακες διοριστέων εστάλησαν μάλιστα και στο Εθνικό Τυπογραφείο, δημοσιεύτηκαν και αναρτήθηκαν στο Πρόγραμμα «Διαύγεια» και εκδόθηκε σχετικό ΦΕΚ με το όνομά του να φιγουράρει στη σχετική λίστα.

Πεπεισμένος πλέον πως έχει τον διορισμό στο “τσεπάκι του”, μετέβη εγκαίρως στην Κέρκυρα, νοίκιασε σπίτι, το εξόπλισε, προμηθεύτηκε πετρέλαιο για τη θέρμανση και έσπευσε στην προγραμματισμένη ημερομηνία, ως όφειλε, να παρουσιαστεί στην υπηρεσία του για δουλειά.

Εκεί όμως προσγειώθηκε απότομα. Έμαθε ότι δεν ανήκε στο δυναμικό των εργαζομένων, ότι έγινε λάθος, καθώς έπρεπε να υπάρχει εντοπιότητα για την πρόσληψή του.

Του ζήτησαν συγγνώμη, ανακάλεσαν την πρόσληψή του και τον άφησαν “σύξυλο”, χωρίς να δώσουν μια πειστική εξήγηση για το λάθος του διορισμού!

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία, onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις