Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κέρκυρα: Οι εξηγήσεις των μαθητών για το υπό κατάληψη σχολείο που έγινε καλοκαιρινό (Βίντεο)

Κέρκυρα: Οι εξηγήσεις των μαθητών για το υπό κατάληψη σχολείο που έγινε καλοκαιρινό (Βίντεο)

Οι εικόνες που έκαναν χθες τον γύρο του διαδικτύου, με βανδαλισμούς στο σχολικό κτίριο του ΕΠΑΛ στο Μαντούκι στην Κέρκυρα, κινητοποίησαν φορείς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, που  πήγε στο σχολείο, με στόχο να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην κατάληψη.

Σύμφωνα με μαθητές του Α’ ΕΠΑΛ, μια σειρά από αιτήματα που είχαν θέσει, έχουν δρομολογηθεί και αποκατασταθεί. Μεγάλες ζημιέςς έχουν υποστεί οι τουαλέτες καθώς και δύο σχολικές αίθουσες του 5ου Γενικού Λυκείου οι οποίες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με αποτέλεσμα να χρειάζονται άμεσες εργασίες.

Ψευδοροφές βρέθηκαν κατεστραμμένες, τζάμια παραθύρων σπασμένα, θρανία και καρέκλες πεταμένα εκτός αιθουσών. Επίσης καταστράφηκε τελείως γυψοσανίδα που χώριζε δύο αίθουσες.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές υποστηρίζουν ότι οι ζημιές προκλήθηκαν από εξωσχολικούς οι οποίοι εισήλθαν στο σχολείο τις βραδινές χώρες από σημεία στα οποία οι μαθητές δεν περιφρουρούσαν.

Για όποιον ενδιαφέρει….στο 5ο λυκειο & επι 2 εβδομάδες δεν κάνουν μάθημα γιατί έχουν κάνει κατάληψη του σχολείου οι μαθητές του ΕΠΑΛ που συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο. Σαν να μην φτάνει αυτό… το σχολείο και οι τάξεις έχουν βανδαλιστεί απο τους καταληψίες. Είδα το βίντεο, τρόμαξα και αναρωτίεμαι… Κανένας δεν είναι υπεύθυνος για την τήρηση της τάξης μέσα στο σχολείο; Όποιος θέλει μπορεί να κάνει τέτοιες καταστροφές χωρίς συνέπειες; Μέχρι πότε θα συνεχίσουν να μην κάνουν μαθήματα οι υπόλοιποι μαθητές; Τι θα γίνει με την ύλη που χάνουν; Ποιός είναι υπεύθυνος για όλα αυτά & ποιός θα πληρώσει για τις ζημιές; Πότε θα είναι πάλι οι τάξεις κατάλληλες για μάθημα; Αυτά & άλλα πολλά ερωτηματικά!

Gepostet von Costas Tsiringakis am Montag, 10. Februar 2020

Πηγή: corfutvnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις