Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κέρκυρα: Σάλος από τη στάση ταξιτζήδων απέναντι σε δύο γυναίκες – Όλοι αρνήθηκαν την κούρσα!

Κέρκυρα: Σάλος από τη στάση ταξιτζήδων απέναντι σε δύο γυναίκες – Όλοι αρνήθηκαν την κούρσα!

Ξινή βγήκε η εκδρομή από την Κέρκυρα στους Άγιους Σαράντα της Αλβανίας, σε μία Ναυπλιώτισσα και τη φίλη της, αφού όταν επέστρεψαν στα «πάτρια» εδάφη, οι Έλληνες ταξιτζήδες αρνούνταν την κούρσα, αναγκάζοντας τις δύο γυναίκες να περπατήσουν δύο χιλιόμετρα φορτωμένες με πράγματα και έχοντας πρόβλημα υγείας…

Όλα αυτά συνέβησαν στο λιμάνι της Κέρκυρας. Η Ναυπλιώτισσα καταγγέλλουσα όπως τονίζει στο anagnostis.org φτάνοντας στο λιμάνι μαζί με την φίλη της στις 18.00 περίπου, το απόγευμα της Τρίτης, έχοντας ολοκληρώσει την ημερήσια εκδρομή στους Άγιους Σαράντα, προχώρησε προς την πιάτσα ταξί, όπου βρίσκονταν σταθμευμένα τέσσερα αυτοκίνητα.

Οι γυναίκες φορτωμένες με ψώνια, φτάνοντας στο πρώτο ταξί, αντιμετώπισαν την άρνηση του οδηγού να τις παραλάβει. Τις έστειλε στο επόμενο, όπου αντιμετώπισαν ανάλογη άρνηση. Το ίδιο επαναλήφθηκε και στα επόμενα δύο ταξί που επίσης αρνήθηκαν τη μίσθωση.

Ένας ταξιτζής που προσπάθησε να δικαιολογήσει τους συναδέρφους του, είπε στις γυναίκες ότι ενδεχομένως το ταξί στην πιάτσα να ήταν ρεζερβέ και να περίμενε άλλους πελάτες.

Όμως – αναρωτιέται η γυναίκα: “Δεν θα έπρεπε να είχε μια σήμανση που να έλεγε ρεζερβέ; Αλλά ακόμα και αυτό να συνέβαινε, τα υπόλοιπα ταξί στην πιάτσα γιατί δεν μας έπαιρναν”;

Απογοητευμένες από την αντιμετώπιση των Κερκυραίων ταξιτζήδων, ξεκίνησαν φορτωμένες με τα ψώνια τους να διανύσουν μια απόσταση τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων για να φτάσουν από το λιμάνι στο ξενοδοχείο τους.

Να σημειωθεί ότι η Ναυπλιώτισσα καταγγέλλουσα, μετά την άρνηση των ταξί να πάρουν την κούρσα, υπέφερε από πόνους για να φτάσει φορτωμένη στο ξενοδοχείο της, αφού πάσχει από αρθρίτιδα.

Η περιπέτεια όμως δεν τελειώνει εδώ. Οι δύο γυναίκες αφού έφτασαν στο ξενοδοχείο τους και ξεκουράστηκαν, αποφάσισαν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα της Κέρκυρας να καταγγείλουν την άρνηση της μίσθωσης από τους ταξιτζήδες.

Η αστυνομία όμως τις παρέπεμψε στο Λιμεναρχείο, αφού η πιάτσα βρίσκεται στο λιμάνι που ως γνωστόν ανήκει στη δικαιοδοσία των λιμενικών.

Όμως – όπως αναφέρει η Ναυπλιώτισσα στο anagnostis.org οι αστυνομικοί τους είπαν ότι τέτοια περιστατικά είναι συχνά στην Κέρκυρα και καλό θα ήταν να απευθυνθούν στον εισαγγελέα, κάτι που πρόκειται να πράξουν τις επόμενες ημέρες, «τρώγοντας» χρόνο από τις διακοπές τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις