Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κέρκυρα: Χτύπημα σε εγκληματική οργάνωση που «πλημμύριζε» το νησί με ηρωίνη

Κέρκυρα: Χτύπημα σε εγκληματική οργάνωση που «πλημμύριζε» το νησί με ηρωίνη

Νέο χτύπημα της αστυνομίας σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ηρωίνη στην Κέρκυρα. Οι συλλήψεις και οι έρευνες για άτομα που αναζητούνται…

Την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση ηρωίνης στην Κέρκυρα, πέτυχε η Δίωξη Ναρκωτικών Κέρκυρας, όταν ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, διακρίβωσαν πλήρως τη δράση της και ταυτοποίησαν τα στοιχεία όλων των μελών της.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιήθηκαν από βραδινές ώρες της Παρασκευής (03.02.2023) έως πρωινές ώρες του Σαββάτου (04.02.2023), στην κεντρική και βόρεια Κέρκυρα, οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που υλοποιήθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί – ηγετικά στελέχη της εγκληματικής ομάδας-, ηλικίας 39 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ηρωίνης.

Αναλυτικότερα για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ο 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος ανεύρεσης και εξασφάλισης της ποσότητας ηρωίνης προς διάθεση, συνελήφθη χθες (04.02.2023), το πρωί, στην Κασσιώπη Κέρκυρας, ενώ το έτερο μέλος του ηγετικού πυρήνα της εγκληματικής ομάδας ο 39χρονος αλλοδαπός -ο οποίος ήταν ο βασικός διακινητής της ομάδας- συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής (03.02.2023), στον Λιμένα Κέρκυρας, μετά την αποβίβασή του από πλοίο των ακτοπλοϊκών γραμμών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, την Παρασκευή (03.02.2023) και το Σάββατο (04.02.2023), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 100 γραμμάρια ηρωίνης, 2 αυτοκίνητα και 4 κινητά τηλέφωνα.

Για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα, ταυτοποιήθηκαν δύο επιπλέον άτομα -διακινητές της-, ένας 34χρονος αλλοδαπός, συλληφθείς σε αστυνομική επιχείρηση του Δεκεμβρίου 2022, όπου είχαν κατασχεθεί 235 γραμμάρια ηρωίνης και είναι προσωρινά κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, καθώς και ένας 31χρονος ημεδαπός ο οποίος αναζητείται.

Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και 22 άτομα, που αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από τους διακινητές της ομάδας. Μετά από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργίας “προφίλ” των εμπλεκομένων, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, έχοντας διακριτούς ρόλους οργάνωσης, συγκρότησαν  εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του έτους 2022, με σκοπό τη διακίνηση ηρωίνης προωθώντας την σε τοξικοεξαρτημένα άτομα στην Κέρκυρα και αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.

Σημειώνεται ότι, τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που ήταν δηλωμένες σε μη υπαρκτά πρόσωπα (ghost persons) και στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένη φρασεολογία όσον αφορά το είδος, την τιμή και την ποσότητα των ναρκωτικών.

Η συνολική διακινηθείσα ποσότητα ηρωίνης, από την  εγκληματική δράση της ομάδας από τον Ιούλιο του 2022 έως την αποδόμηση της, υπολογίζεται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στα 571 γραμμάρια, εκ των οποίων κατασχέθηκαν τα 335 γραμμάρια, στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις