Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κέρκυρα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο – Φόβος για κρυφές εστίες

Κέρκυρα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο – Φόβος για κρυφές εστίες

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στο μεσημέρι σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 15:30 το μεσημέρι της στο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica, το οποίο βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας από τις 30 Ιανουαρίου, λόγω χειμερινής παραμονής του όπου έκανε συντηρήσεις. Γρήγορα οι φλόγες άρχισαν να «γλείφουν» την εξωτερική δεξιά πλευρά του πλοίου και να «τυλίγουν» γρήγορα τις λέμβους, ενώ ξέσπασε και σε καμπίνες.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο με 8 πυροσβέστες πλήρωμα. Επίσης τα πλοία Αλκίνοος και Γρηγόρης μετέφεραν 4 συνολικά οχήματα κοντά στο πλοίο για ρήξεις νερού όπως αναφέρει το corfutvnews.gr.

Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με πλωτά μέσα για τον φόβο κρυφών εστιών. Παράλληλα το λιμενικό θα στήσει φράγμα στη θάλασσα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ρύπανσης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Γιώργος Χονδρογιάννης, όλα εξελίχθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Απεδείχθη για ακόμη μια φορά ότι στο λιμάνι της Κέρκυρας είμαστε σε εγρήγορση ακόμη και όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο δύσκολες καταστάσεις» τόνισε. Αυτή την ώρα το κρουαζιερόπλοιο είναι τυλιγμένο στους καπνούς, ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση από την Πυροσβεστική η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν μέλη του πληρώματος τα οποία είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκεται χωρίς επιβατικό κοινό καθώς δεν εκτελούσε δρομολόγια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις