Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κιάτο: Νεκρή από αλλαντίαση η 35χρονη – Διασωληνωμένη στο νοσοκομείο η μητέρα της

Κιάτο: Νεκρή από αλλαντίαση η 35χρονη – Διασωληνωμένη στο νοσοκομείο η μητέρα της

Νεκρή από αλλαντίαση που της προκάλεσαν φασολάκια η 35χρονη από το Κιάτο Κορινθίας ενώ διασωληνωμένη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου η 77χρονη μητέρα της.

Οι δυο γυναίκες υπέστησαν δηλητηρίαση και οι πρώτες πληροφορίες τις ήθελαν να είχαν καταναλώσει χόρτα όμως οι δυο γυναίκες φέρεται να έχουν υποστεί αλλαντίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι δυο γυναίκες προέρχονται από αγροτική οικογένεια και ενδέχεται τα προϊόντα που κατανάλωσαν να ήταν δικά τους. 

Μητέρα και κόρη μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας στο Κιάτο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 35χρονης ενώ η ηλικιωμένη μητέρα της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου.  Εκεί ανιχνεύθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου.

Τι είναι η αλλαντίαση

Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii.

Υπάρχουν έξι είδη αλλαντίασης: α) η τροφιμογενής, β) η βρεφική, γ) η εντερική τοξιναιμία των ενηλίκων, δ) η τραυματική, ε) η ιατρογενής και στ) η εισπνευστική.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις