Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κηδεία Μωυσή Ελισάφ: Δάκρυσε ο ραβίνος μπροστά στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κηδεία Μωυσή Ελισάφ: Δάκρυσε ο ραβίνος μπροστά στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Συγκίνηση στην κηδεία του δημάρχου Ιωαννίνων. Ο Μωυσής Ελισάφ άφησε έργο και αμέτρητους φίλους στην πόλη που υπηρέτησε…

Μπροστά από το δημαρχείο Ιωαννίνων πέρασε η πομπή με τη σορό του Δημάρχου, Μωυσή Ελισάφ, προτού καταλήξει στη Συναγωγή της πόλης, όπου και τελέστηκε η κηδεία του. Εκεί βρίσκονταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο Γιώργος Αμυράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Σταύρος Καλογιάννης και η Μερόπη Τζούφη, εκπροσωπώντας την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη εκπροσώπησε ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος. Ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης έφτασε μαζί με τον Παναγιώτη Πικραμμένο. 

Τόσο στην πομπή, όσο και στη Συναγωγή, πλήθος πολιτών ήταν εκεί για να πει το «τελευταίο αντίο» στον αγαπητό σε όλους δήμαρχο που άφησε έργο στα αγαπημένα του Γιάννενα.

Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά, με τον ραβίνο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, στη διάρκεια της κηδείας, μπροστά από την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ραβίνος τελεί τις θρησκευτικές τελετές των Εβραίων παρ΄ ότι είναι λαϊκός χωρίς ιερατικό αξίωμα, κηρύττει, διδάσκει τα θρησκευτικά στις σχολές και προΐσταται των ιουδαϊκών κοινοτήτων.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Εβραϊκό Νεκροταφείο όπου συγγενείς και φίλοι του Μωυσή Ελισάφ, είπαν το τελευταίο αντίο. Συνεργάτες του Μ. Ελισάφ στον Δήμο Ιωαννιτών, φίλοι και πολίτες της Ηπείρου, με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισαν τον Δήμαρχο της πόλης που έφυγε από την ζωή την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Τον χαρακτήριζαν μετριοπαθή, “άνθρωπο με το γαλήνιο βλέμμα” που κατάφερε να ενώσει διαφορετικούς ανθρώπους κατά την διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Ιωαννίνων. Επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές υπέρ της Ιεράς Συναγωγής.

Δείτε τις σκηνές στα Γιάννενα, πριν η σορός του Μωυσή Ελισάφ φτάσει στη Συναγωγή…

Ο Μωυσής Ελισάφ τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο με την υγεία του να έχει επιδεινωθεί σοβαρά το τελευταίο διάστημα. Ο Δήμος Ιωαννίνων είχε γνωστοποιήσει πως ο δήμαρχος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και βρισκόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις