Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κιλκίς: Απρόοπτο στη διαδικασία των εμβολιασμών – Στον αέρα η διαδικασία και τα ραντεβού

Κιλκίς: Απρόοπτο στη διαδικασία των εμβολιασμών – Στον αέρα η διαδικασία και τα ραντεβού

Για την ερχόμενη Παρασκευή αναβλήθηκε η διαδικασία εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Κιλκίς, παρά το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και μάλιστα είχαν κλειστεί και τα σχετικά ραντεβού. 

Παρά το γεγονός, ότι το εν λόγω νοσοκομείο δεν συμπεριλήφθηκε στην σχετική λίστα της ΟΕΝΓΕ, η οποία κατήγγειλε χθες (03-01-2020) την αναβολή των εμβολιασμών σε δεκαπέντε νοσοκομεία της χώρας, εν τούτοις όσοι έσπευσαν σήμερα στο ειδικά διαμορφωμένο εμβολιαστικό κέντρο του Κιλκίς για να λάβουν την πρώτη δόση, ενημερώθηκαν ότι τα εμβόλια δεν έφτασαν χθες όπως αναμενόταν.

Θα φτάσουν την Πέμπτη και εάν όλα πάνε καλά οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την Παρασκευή. Και όλα αυτά χωρίς να δοθεί κάποια επίσημη εκδοχή για τον λόγο της αναβολής, ενώ τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού εξέφρασαν την απορία τους, δεδομένου ότι το προσωπικό στο Κιλκίς έχει υποστεί και απώλειες από επιπλοκές της Covid-19.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κατήγγειλε ότι αναβάλλεται η έναρξη των εμβολιασμών σε 15 δημόσια νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνονταν το νοσοκομείο του Κιλκίς, αλλά το Γενικό Κρατικό “Γ. Γεννηματάς”, το Καραμανδάνειο, τα νοσοκομεία του Βόλου, της Λαμίας, της Τρίπολης, της Αμαλιάδας, του Πύργου, της Καλαμάτας, της Κυπαρρισίας, των Γρεβενών, των Σερρών, της Ξάνθης, της Χαλκίδας, της Μυτιλήνης και του Ρεθύμνου. 

Η Ομοσπονδία μάλιστα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και ζήτησε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να επισπευστεί και να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των γιατρών, των νοσηλευτών, συνολικά των εργαζόμενων στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ “αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσει η πρώτη φάση του εμβολιασμού που περιελάμβανε όλα τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τα κέντρα αποκατάστασης και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου”. 

Τις ίδιες ανησυχίες εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος σημείωσε στο grtimes.gr, ότι “χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους, αναβάλονται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, οι εμβολιασμοί. Σε άλλα λένε για μία εβδομάδα και σε άλλα δεν εξηγούν τι επρόκειτο να γίνει. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν”.  

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις