Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κιλκίς: Διακινούσαν παράνομα Ινδούς μετανάστες και τους έστελναν με τρένα και λεωφορεία στην Αττική

Κιλκίς: Διακινούσαν παράνομα Ινδούς μετανάστες και τους έστελναν με τρένα και λεωφορεία στην Αττική

Μια σπείρα που διευκόλυνε την παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα έπεσε στα χέρια της αστυνομία που προχώρησε σε 5 συλλήψεις, μεταξύ αυτών 3 Ινδών και 2 Ελλήνων.

Η συγκεκριμένη ομάδα φαίνεται πως διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς, ινδικής καταγωγής, τους οποίους μέλη της παραλάμβαναν από περιοχές του Κιλκίς, μεταφέροντάς τους με οχήματα αρχικά σε πρόχειρα καταλύματα στην Ημαθία και ακολούθως τους επιβίβαζαν σε λεωφορεία ή τρένα με προορισμό την Αττική.

Οι Ινδοί ταξίδευαν αεροπορικώς στη Σερβία και ακολούθως έφταναν, πιθανότατα οδικώς, στη Βόρεια Μακεδονία, απ’ όπου περνούσαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάθε διακινούμενος πλήρωνε στο κύκλωμα από 6 έως 8 χιλιάδες ευρώ για το ταξίδι από την πατρίδα τους έως τον τελικό προορισμό.

Για τις μεταφορές τους στο ελληνικό έδαφος τα μέλη της ομάδας έπαιρναν μέτρα προστασίας για να μην γίνουν αντιληπτοί από τις Αρχές.

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, συνέλαβαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής αρχικά τρία μέλη του κυκλώματος, καθώς μετέφεραν τέσσερις αλλοδαπούς που δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν τα άλλα δύο μέλη και διαπιστώθηκε ότι ένας από αυτούς απασχολούσε παράνομα σε εργασίες αλλοδαπούς τούς οποίους φιλοξενούσε προσωρινά σε καλύβα ιδιοκτησίας του.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο σπίτια και στην καλύβα εντοπίσθηκαν επτά μετανάστες που περίμεναν να προωθηθούν στην Αττική.

Κατασχέθηκαν διαβατήρια αλλοδαπών, κάρτες και συσκευές κινητής τηλεφωνίας (sim), δύο οχήματα και χρηματικό πόσο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Βέροιας και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον αρμόδιο ανακριτή, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ένα ακόμη έλληνα συνεργό τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις