Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κιλκίς: Η φωτιά και ο περιπατητής που έσωσε τον πευκόφυτο λόφο από την πλήρη καταστροφή

Κιλκίς: Η φωτιά και ο περιπατητής που έσωσε τον πευκόφυτο λόφο από την πλήρη καταστροφή

Λίγο έλειψε να καεί ο πευκόφυτος Λόφος του Αγίου Γεωργίου στο βόρειο άκρο της πόλης του Κιλκίς από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 19:20 χθες (05-07-2021) το απόγευμα…

Η άμεση ειδοποίηση της Πυροσβεστικής από περιπατητή στο Λόφο που είδε τους πρώτους καπνούς και η γρήγορη και μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Κιλκίς, μαζί με την άπνοια που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή, ήταν τα στοιχεία που έσωσαν το δασύλλιο από την καταστροφή.

Στον τόπο της πυρκαγιάς έφθασαν 8 οχήματα από την Π.Υ. Κιλκίς και το κλιμάκιο της ΒΙΠΕ με 15 άνδρες, καθώς και υδροφόρες του δήμου Κιλκίς. Σύμφωνα με το eidisis.gr, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο δυτικό  τμήμα του Λόφου, μετά το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, και μέσα στο δάσος, δίπλα στο μεγάλο νταμάρι του Λόφου.

Οι συντονισμένες ενέργειες της Πυροσβεστικής, με επικεφαλής το διοικητή της, αντιπύραρχο Χρήστο Καϊναδόγλου, έθεσαν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο, αφού έκαψε περίπου 1,5 στρέμμα δασικής πευκόφυτης έκτασης.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, θέτοντας τα μηχανήματα του δήμου στη διάθεση της Πυροσβεστικής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις