Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κιλκίς: Η παρέλαση που βάζει σε σκέψεις – Ο ιερέας και τα συνθήματα της ομάδας του (video)

Κιλκίς: Η παρέλαση που βάζει σε σκέψεις – Ο ιερέας και τα συνθήματα της ομάδας του (video)

Μια ομάδα 10 ατόμων με σημαίες και συνθήματα έκαναν παρέλαση στο κέντρο του Κιλκίς το πρωί της 25ης Μαρτίου, σπάζοντας με τον τρόπο αυτό και τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Έχοντας στην κεφαλή έναν ιερέα, χωρίς μάσκες και με τις σημαίες στα χέρια, η μικρή αυτή ομάδα των Κιλκισιωτών συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ειρήνης, στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια κάνοντας τη δική τους παρέλαση διέσχισαν την 21η Ιουνίου, τον κεντρικό δρόμο του Κιλκίς, πέρασαν μπροστά από τη Μητρόπολη και κατέληξαν στο Πάρκο και στο Μνημείο Πεσόντων, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η επίσημη εκδήλωση με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Ζήτω η Ελλάδα αδέλφια», «Την σκλαβιά μας γιορτάζουμε ή την οικογένεια;», «Μας παίρνουν πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια». Μπροστά στο Μνημείο Πεσόντων έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και από την οδό Αγίου Γεωργίου επέστρεψαν στην πλατεία Ειρήνης, όπου και διαλύθηκαν, με την αστυνομία να παρακολουθεί διακριτικά την πορεία τους. Δείτε το βίντεο του eidisis.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις