Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κιλκίς – Κορονοϊός: Κρούσματα σε σχολεία – Ανησυχία για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς

Κιλκίς – Κορονοϊός: Κρούσματα σε σχολεία – Ανησυχία για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς

Αναστάτωση στο Κιλκίς από τα πρώτα κρούσματα σε σχολεία της πόλης. Τα στοιχεία που έγιναν γνωστά…

Λίγες μόνο μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων για τη φετινή χρονιά και στο Κιλκίς καταγράφονται τα πρώτα κρούσματα. Όπως έγινε γνωστό νόσησαν ένας μαθητής Γυμνασίου και ένας Δημοτικού.

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Γυμνάσιο και 1ο Δημοτικό Πολυκάστρου, στο Κιλκίς, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε μικρούς μαθητές. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, μαθητής της Γ’ Γυμνασίου εντοπίστηκε θετικός στον κορoνοϊό, μετά από τεστ.

Οι γονείς των συμμαθητών του 15χρονου, αναγκάστηκαν να πάρουν τα παιδιά τους στο σπίτι για να υποβληθούν σε rapid test. Ο μαθητής που εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό απομακρύνθηκε από την τάξη και μπήκε σε καραντίνα, όπως προβλέπεται από τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι γονείς του 1ου Δημοτικού Πολυκάστρου, μετά την πληροφορία ότι ένας μικρός μαθητής της δευτέρας τάξης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ειδικότερα, το θετικό κρούσμα εντοπίστηκε την Πέμπτη (16-09-2021), με συνέπεια να απομακρυνθεί από την τάξη, ενώ, όπως και στην περίπτωση του 1ου Γυμνασίου, οι συμμαθητές του υποβάλλονται σε τεστ για την covid-19, όπως και οι εκπαιδευτικοί.

Να σημειωθεί ότι τα δύο σχολεία δεν συστεγάζονται, ενώ υπό τον φόβο διασποράς του κορονοϊού στις εκπαιδευτικές δομές, η Πολιτική Προστασία μαζί με τον ΕΟΔΥ παρακολουθεί «στενά» τα αποτελέσματα των τεστ στους μαθητές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις