Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κιλκίς: Τα πιο ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια – Ζωντανεύουν την παράδοση με μεράκι!

Κιλκίς: Τα πιο ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια – Ζωντανεύουν την παράδοση με μεράκι!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιαγμένα από πολυτελή υφάσματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της γυναικείας παραδοσιακής ποντιακής φορεσιάς δημιουργούν εδώ και μέρες τα μέλη της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς “Οι Αργοναύτες”, τα οποία στη συνέχεια θα δωρίσουν στο Ειδικό Σχολείο της περιοχής…

Με διάφορα κομμάτια ύφασμα έχουν ήδη κατασκευάσει περίπου 300 μικρά έλατα, αστεράκια, αγγελάκια και διάφορα άλλα διακοσμητικά που μπορούν να στολίσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Όλα τα στολίδια θα προσφερθούν στο Ειδικό Σχολείο του Κιλκίς για το χριστουγεννιάτικο bazaar του και τα έσοδα από την πώληση τους θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του σχολείου και των μαθητών του.

Την ιδέα είχε η εκπαιδεύτρια του τμήματος παραδοσιακής χειροτεχνίας του Συλλόγου, Λένα Καλαμαρινού. Οι συμμετέχοντες στο τμήμα “ντύνουν” κούκλες, πάνινες και πορσελάνινες, με την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά, ανδρική και γυναικεία κι επειδή περίσσευαν πολλά υφάσματα αποφασίστηκε να μετατραπούν σε στολίδια, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν για καλό σκοπό.

“Για να μπορέσει να ζήσει η παράδοση θα πρέπει να βγει από τα μουσεία και τους συλλόγους, να πάει στα σπίτια και να γίνει το στολίδι μας”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η γραμματέας της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς “Οι Αργοναύτες”, Λένα Σαββίδου, με αφορμή την ιδέα δημιουργίας στολιδιών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις