Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κλειστά σχολεία την Δευτέρα 25-02: Η λίστα σε Αθήνα και Περιφέρεια!

Κλειστά σχολεία την Δευτέρα 25-02: Η λίστα σε Αθήνα και Περιφέρεια!

Η κακοκαιρία θα κρατήσει κλειστά δεκάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.
Από το μεσημέρι ξεκίνησαν οι σχετικές ανακοινώσεις. Συνεχής ενημέρωση.
Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα. Πως θα κινηθεί η Ωκεανίς

Σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, με πολλά σχολεία αύριο να μένουν κλειστά. Τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρας 25-02

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου τα Νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια στα χωριά Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στανός, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη αυτό οφείλεται στη χιονόπτωση και τα προβλήματα που προκάλεσε και στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Στη Λήμνο αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί.

Στη Φλώρινα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09.00 το πρωί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Αλμυρό Βόλου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του Δημάρχου Δ.Εσερίδη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι δήμοι Ρήγα Φεραίου και Ν. Πηλίου θα εκτιμήσουν την κατάσταση στα σχολικά συγκροτήματα και θα εκδώσουν σχετική ανακοίνωση αργότερα, την Κυριακή.

Κλειστά αύριο θα παραμείνουν και τα σχολεία στην Αμφίκλεια, λόγω μεγάλης χιονόπτωσης.

Τα σχολεία στη Σαμοθράκη θα παραμείνουν κλειστά, αφού η κυκλοφορία στο νησί είναι αδύνατη και επικίνδυνη.

Στο Διδυμότειχο η κατάσταση παραμένει ρευστή. Τα σχολεία εντός της πόλης αναμένεται να λειτουργήσουν, όμως σε ό,τι αφορά τα χωριά το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Ο δήμαρχος βρίσκεται σε επικοινωνία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και η απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέσα στην ημέρα.

Στον δήμο Σουφλίου τα σχολεία θα μείνουν κατά πάσα πιθανότητα κλειστά, και εκεί η απόφαση θα ληφθεί μέσα στην ημέρα. Σε ό,τι αφορά τις Φέρες όπου στους δρόμους υπάρχει παγετός, η λειτουργία θα εξαρτηθεί από την πορεία της σημερινής ημέρας. Ενδέχεται να κλείσουν για τις πρώτες ώρες και να λειτουργήσουν κανονικά για το υπόλοιπο της ημέρας, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ανοιχτά.

Στην Φθιώτιδα κλειστά θα μείνουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Υπάτης. Κλειστά θα είναι επίσης όλα τα σχολεία στο Δήμο Μακρακώμης, στο Δήμο Δομοκού, ενώ στο Δήμο Αμφίκλειας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία μόνο στην Αμφίκλεια.

Στη Βοιωτία, θα μείνουν κλειστά τα σχολεία στο Κυριάκι της Λιβαδειάς. Στο Δήμο Θηβαίων θα είναι κλειστά στα Λεύκτρα και στις Πλαταιές. Στο Δήμο Τανάγρας θα είναι κλειστά τα σχολεία στις κοινότητες Πύλης και Σκούρτων. Στο Δήμο Αλιάρτου θα είναι κλειστά στο Μαυρομάτι και στις Θεσπιές. Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στο Δίστομο και στο Στείρι Βοιωτίας.

Στην Φωκίδα, κλειστά θα είναι τα σχολεία στη Γραβιά, στο Πολύδροσο και στον Επτάλοφο.

Στην Ευρτανία και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Καρπενησίου όλα τα σχολεία θα είναι αύριο κλειστά.

Στην Εύβοια δεν θα κάνουν μάθημα στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού όπου τα σχολεία θα μείνουν κλειστά. Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στο Μαντούδι, στην Αγία Άννα και στη Λίμνη.

Κλειστά θα μείνουν αύριο Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία Α΄/βαθμιας και Β΄/βαθμιας εκπαίδευσης, μετά από απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Ποιοι μαθητές δεν θα κάνουν μάθημα στην Αθήνα

Ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ότι δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου οι σχολικές μονάδες που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας, λόγω προβλήματος στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

Με δεδομένο ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αύριο, κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνουν τα έντεκα σχολεία που ανήκουν στον δήμο Αθηναίων κλειστά, έως ότου επισκευασθεί η βλάβη, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός της αυριανής ημέρας. Παρακάτω τα σχολεία του δήμου Αθηναίων που θα παραμείνουν κλειστά:

  1. 21ο ΓΕΛ
  2. 40ο ΓΕΛ
  3. 21ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
  4. 40ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
  5. 132ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  6. 112ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  7. 65ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  8. 4ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  9. 81ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
  10. 113ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
  11. 38ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο

Χιονόνερο ή χιόνι, βροχές και καταιγίδες, ανέμους μέχρι και 10 μποφόρ και τσουχτερό κρύο περιλαμβάνει την Δευτέρα ο καιρός, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτική η πρόγνωση της ΕΜΥ ανά Περιφέρεια:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα ανατολικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο πιθανότητα τοπικών βρόχων η μεμονωμένων καταιγίδων.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στα νότια έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα). Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια. Το βραδύ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 πιθανώς στα νότια έως 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως το πρωινές που βαθμιαία θα σταματήσουν. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Το βραδύ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 πιθανώς πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς. Στα νότια από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και στα βόρεια ορεινά – ημιορεινά παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις