Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κνωσός: Η χαμογελαστή γυναίκα ήταν πριγκίπισσα – Έτσι η επιθυμία της έγινε πράξη [pics]

Κνωσός: Η χαμογελαστή γυναίκα ήταν πριγκίπισσα – Έτσι η επιθυμία της έγινε πράξη [pics]

Η πριγκίπισσα έφτασε στο σύμβολο του Μινωικού πολιτισμού. Η Κνωσός κάνει για ακόμα μία φορά το γύρο των διεθνών ΜΜΕ, με αυτές τις εικόνες…

Την μοναδικότητα του Ανακτόρου της Κνωσού και το ενδιαφέρον πλούσιων και φτωχών για το σημαντικότερο μνημείο του Κρητικού πολιτισμού καταδεικνύει, για άλλη μια φορά η σημερινή επίσκεψη στο χώρο της πριγκίπισσας Μάχα Τσάκρι Σίριντχορν, αδερφής του βασιλιά της Ταϊλάνδης.

Πρόκειται για μια επίσκεψη αστραπή καθώς  η ίδια εξέφρασε την επιθυμία της να βρεθεί στο Ηράκλειο και να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

Για την παρουσία της στο Ηράκλειο προηγήθηκαν επισκέψεις υψηλόβαθμων διπλωματών, προκειμένου να έχουν μία εικόνα για την πόλη και να προετοιμάσουν το ολιγόωρο ταξίδι της στο νησί.

Η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης στην Κνωσό

Ποια είναι όμως η πριγκίπισσα και διάδοχος του θρόνου στην Ταϊλάνδη που βρέθηκε σήμερα στο Ηράκλειο; Εκτός από το πάθος της για την τεχνολογία, κατέχει πτυχία στην ιστορία και διδακτορικό στην εκπαιδευτική ανάπτυξη.

Διδάσκει στο τμήμα ιστορίας της Βασιλικής Στρατιωτικής Ακαδημίας όπου είναι η επικεφαλής. Εκτός από την Ταϊλάνδη, μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και κινέζικα και μελετάει τη γερμανική και τη λατινική γλώσσα. Είναι επίσης εξειδικευμένη στην παραδοσιακή μουσική της Ταϊλάνδης.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις