Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κομοτηνή: “Ανεπιθύμητος ο Ερντογάν”! Αφισοκολλητές απειλούνται με βαριά “καμπάνα”

Κομοτηνή: “Ανεπιθύμητος ο Ερντογάν”! Αφισοκολλητές απειλούνται με βαριά “καμπάνα”
Φωτογραφία από την επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή - Πηγή: Eurokinissi

Στην προσαγωγή τριών ατόμων προχώρησε η Αστυνομία, παραμονές της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή.

Επρόκειτο για τρία άτομα, που κολλούσαν αφίσες με την ένδειξη «Ανεπιθύμητος» σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Λίγες ώρες αργότερα οι προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος», Κώστας Καραϊσκος, αφέθησαν ελεύθεροι.

Η υπόθεση, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν τελείωσε εκεί για τις αρχές, καθώς, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο «Σπάρτακος», σε βάρος των τριών διενεργείται προανάκριση για το αδίκημα της προσβολής αρχηγού ξένου κράτους («Προσβολή κατά ξένου κράτους και του Αρχηγού του» – Άρθρο 153 Ποινικού Κώδικα), για το οποίο αδίκημα προβλέπεται ποινή φυλάκισης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι για να ασκηθεί τελικά ποινική δίωξη, θα πρέπει να υποβληθεί σχετική αίτηση από την τουρκική κυβέρνηση.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του «Σπάρτακου»

«Προσβολή του αρχηγού ξένου κράτους!

Με αυτήν την κατηγορία γίνεται προανάκριση σε βάρος μας, με αφορμή την αντίθεσή μας κατά του πρόσφατου (8/12/17) ερχομού του Ερντογάν στη Θράκη. Δεν είναι λοιπόν ένα απλό θέμα “παράνομης αφισοκόλλησης”, που θα έληγε αυτομάτως, αλλά είναι ότι… προσβάλαμε τον αρχιφασίστα νεοσουλτάνο! Έτσι μεθαύριο θα προσκομίσουμε στο Τμήμα Ασφαλείας την απολογία μας, που είχαμε τη λέξη “ανεπιθύμητος” στο αφισάκι που μάζεψε η Ασφάλεια Κομοτηνής κατόπιν εντολών. Μα… αν προσβλήθηκε ο λεγάμενος με την αθώα λέξη “ανεπιθύμητος”, τότε θα τρελλάθηκε με όσα του καταμαρτυρήσαμε σε δεκάδες συνεντεύξεις μας. Μήπως να τις προσκομίσουμε κι αυτές; Πάντως η δίωξη ασκείται “μόνο αν το επιθυμήσει η ξένη Κυβέρνηση”, οπότε ελπίζουμε στον Ταγίπ να μας κάνει ακόμη μεγαλύτερη διαφήμιση!».

Πηγή: inkomotini

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις