Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κομοτηνή: Αυτά είναι τα δώρα του Ταγίπ Ερντογάν – “Σουλτάνος” αλλά χουβαρντάς ούτε για αστείο [pics]

Κομοτηνή: Αυτά είναι τα δώρα του Ταγίπ Ερντογάν – “Σουλτάνος” αλλά χουβαρντάς ούτε για αστείο [pics]

Ο Ταγίπ Ερντογάν μοίρασε δώρα στην Κομοτηνή και σε εκπαιδευτικούς. Στον απόηχο της επίσκεψής του λύνεται το μυστήριο με εικόνες…

Στον απόηχο της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή, οι καθηγητές του μειονοτικού σχολείου, αποκαλύπτουν τα δώρα που έλαβαν από τον ίδιο και τους συνοδούς του. Ο “Σουλτάνος” δεν αποδείχθηκε…χουβαρντάς όπως πίστευαν ορισμένοι.

Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, δώρισε κατά την επίσκεψή του στο μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής σε κάθε διδάσκοντα από ένα τούρκικης κατασκευής τάμπλετ VESTEL των 7 ιντσών.

Λιανική τιμή 215 λίρες, δηλαδή 47,5 ευρώ! Σημασία βέβαια για τον Ερντογάν έχουν οι εικόνες. Ο ίδιος εμφανιζόταν στα πλάνα να περπατάει καμαρωτός και να μοιράζει σακούλες σε παιδιά και αργότερα σε καθηγητές.

Τα δώρα του προέδρου της Τουρκίας προκάλεσαν ανάμεικτες αντιδράσεις. Όπως επίσης και ο κόσμος που τον υποδέχθηκε. Κατά την οργάνωση της επίσκεψης η Άγκυρα έκανε λόγο για δεκάδες χιλιάδες, που όμως δεν εμφανίστηκαν.

Το tablet των 45 ευρώ που έκανε δώρο ο Ερντογάν

Νέα πρόκληση από το κόμμα DEB

Στο δρόμο που χάραξε ο Ταγίπ Ερντογάν και το κόμμα που ίδρυσε ο Σαδίκ Αχμέτ. Λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του Ταγίπ Ερντιγάν βγάζει ανακοίνωση και χαρακτηρίζει ξανά τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική. Αναλυτικά γράφει: “Στα τελευταία χρόνια βιώνουμε το μεγαλύτερο μεταπολεμικά πρόβλημα προσφυγιάς και μετανάστευσης και η αιτία για αυτό είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις, όπως και ότι βιώνουμε ένα διάστημα στο οποίο δεν γίνεται σεβαστό ακόμη και το πιο ιερό δικαίωμα, το δικαίωμα στην ζωή.

Παράλληλα με αυτό, η επί 36 χρόνια μέλος της Ε.Ε. Ελλάδα που υποστηρίζει σε κάθε περίπτωση πως σέβεται την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει επιδείξει τον δέοντα σεβασμό στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Η συνέχιση των διακρίσεων και των αδικιών στην παιδεία, στην θρησκευτική ελευθερία, στην ελευθερία συνεταιρίζεσθαι και σε άλλα πεδία, αποκαλύπτει την ανάγκη επανεξετασθούν αυτά τα θέματα.

Με αυτή την ευκαιρία, ευχόμαστε στην τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, στους πολίτες μας και σε όλο τον κόσμο για την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ελπίζουμε να αναπτυχθεί μεταξύ των ανθρώπων η αγάπη, ο σεβασμός και η φιλία, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, χρώματος, ηλικίας και φύλου”.

Πηγή: tourkikanea.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις