Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Αγρίνιο: «Του λέγαμε να εμβολιαστεί αλλά δεν ήθελε» λέει στο Live News ο γιος του 58χρονου που κατέληξε

Κορονοϊός – Αγρίνιο: «Του λέγαμε να εμβολιαστεί αλλά δεν ήθελε» λέει στο Live News ο γιος του 58χρονου που κατέληξε

Θλίψη στο Αγρίνιο για τον 58χρονο ανεμβολίαστο που νικήθηκε από τον κορονοϊό. Συγκλονίζει στο Live News ο γιος του άνδρα, λέγοντας ότι επί 7 μήνες πάσχιζε να μεταπείσει τον πατέρα του να εμβολιαστεί.

«Άργησε να πάει. Του το λέγαμε. Έλεγε θα περιμένω, θα περιμένω να δω τι θα γίνει μέχρι τον Νοέμβριο και θα κλείσω ραντεβού», λέει ο γιος του 58χρονου από το Αγρίνιο, ο οποίος «έσβησε» τελικά από τον κορονοϊό.

«Κλείνει το ραντεβού του τελικά στα μέσα καλοκαιριού, το οποίο και ακυρώνει μετά από παρότρυνση καλοθελητών», τονίζει ο γιος στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Το είχε ακυρώσει το καλοκαίρι γιατί κάποιος τον φόβισε. Ένας από αυτούς τους… έξυπνους», σημειώνει με νόημα.

Εμβολιάζεται όλη η οικογένεια αλλά εκείνος ανένδοτος. Η σύζυγος και το κοριτσάκι έχει εμβολιαστεί. Ο γιος έχει νοσήσει αλλά κι αυτός θα εμβολιαστεί. Είχε δρομολογήσει το εμβόλιό του», λέει η κουμπάρα του θύματος.

Κορονοϊός – Αγρίνιο: Νόσησε μια μέρα πριν τον εμβολιασμό του!

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον 58χρονο. Μία μέρα πριν τον εμβολιασμό που είχε προγραμματίσει για τις 2 Νοεμβρίου, νοσεί με κορονοϊό.

«Είχε κλείσει ραντεβού την Τρίτη και τη Δευτέρα ξεκίνησε πυρετός. Δεν πήγε να το κάνει γι’ αυτόν τον λόγο, επειδή είχε πυρετό.

Τετάρτη τού πέφτει ο πυρετός, νομίζει ότι έχει μια ίωση. Βγαίνει έξω. Το απόγευμα πάλι πυρετό. Πέμπτη πάλι πυρετό, ξανακάνει rapid test πάλι αρνητικό. Πάει στο, γιατρό την Παρασκευή και του λέει ο γιατρός μάλλον έχεις κορονοϊό».

Νοσηλεύτηκε για 12 μέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου και κατέληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης μαζί με άλλους δύο ασθενείς.

«Και οι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι. Οι δύο, εντάξει, ήταν υπερήλικες με ελαφρά υποκείμενα νοσήματα. Ο 58χρονος, όμως, δεν είχε τίποτε πέραν του ότι είχε παραπάνω κιλά», λέει ο Κώστας Μπακόπουλος, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αγρινίου.

«Έχασα το στήριγμά μου. Παλεύω να κρατήσω τη μαμά μου εγώ. Την στηρίζω εγώ όσο μπορώ», σημειώνει ο γιος του θύματος.

Κορονοϊός – Κατερίνη: Κατέληξε ανεμβολίαστος εργαζόμενος νοσοκομείου

Την ίδια ώρα, ένας 43χρονος ψυκτικός στο νοσοκομείο Κατερίνης, κι αυτός ανεμβολίαστος, «έφυγε» από τη ζωή χτυπημένος από τον κορονοϊό. Ο 43χρονος Αλέξανδρος δεν εμβολιάστηκε ούτε όταν είδε τον πατέρα του να πεθαίνει (!) από κορονοϊό πριν τρεις εβδομάδες.

Έχοντας χάσει ήδη σύζυγο και γιο από τον ιό, η μητέρα του 43χρονου δίνει τη δική της μάχη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σοκάρει το γεγονός πως συνάδελφοί του, εξίσου σε αναστολή, δηλώνουν πως θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι μέχρι τέλους.

Ο Αλέξανδρος ήταν πατέρας 2 παιδιών.

Ο Δημήτρης Χριστογιάννης, διευθυντής Ακτινολογίας του νοσοκομείου Κατερίνης, μίλησε ζωντανά στο Live News, για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Κορονοϊός – Πάτρα: Στην εντατική βρέφος 2 μηνών

Στο μεταξύ, μάχη δίνουν οι γιατροί στη ΜΕΘ του Ρίου για να σώσουν το μόλις 60 ημερών μωρό που νοσηλεύεται με κορονοϊό.

«Είναι σε σοβαρή κατάσταση, υποστηρίζεται αναπνευστικά με μάσκα high flow, αλλά δεν είναι διασωληνωμένο», λέει η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

Επίσης, ένα δίχρονο αγοράκι με κορονοϊό νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων.  Θετική εντοπίστηκε και η μητέρα του παιδιού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς είναι ανεμβολίαστοι.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις