Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ακόμα μία Ελληνοαμερικανίδα βρέθηκε θετική στη Ρόδο! Αυξάνονται τα κρούσματα στο νησί

κορονοϊός Φιλιππίνες

Στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύεται από χθες μια 78χρονη ομογενής από την Αμερική, που διεγνώσθη μετά από μοριακό έλεγχο, θετική στον κορoνοϊό.

Η 78χρονη που διέμενε στο Γεννάδι έφτασε στο νησί το περασμένο Σαββατοκύριακο, μέσω τρίτης χώρας, υποβλήθηκε αυθημερόν σε τεστ τα αποτελέσματα του οποίου μέχρι και χθες δεν είχαν γνωστοποιηθεί αρμοδίως.
Αισθάνθηκε αδιαθεσία, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόου και εκεί διαγνώσθηκε θετική.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή διαγνώστηκε θετική και μια 60χρονη ομογενής από την Αμερική.
Πρόκειται για μια μεσήλικα, που διέμενε μαζί με μια 78χρονη φίλη της σε ξενοδοχείο της πόλεως Ρόδου.
Η 78χρονη φίλη της τελευταίας δεν έχει σχέση με εκείνη που διαγνώσθηκε θετική χθες.

Σημειώνεται ότι από ιδιωτική κλινική ελήφθησαν 11 δείγματα από το περιβάλλον και από άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή η 60χρονη κι όλα ήταν αρνητικά. Η 78χρονη φίλη της με την οποία διέμενε μαζί επί διήμερο θα εξεταστεί εκ νέου. Θυμίζουμε ότι η 60χρονη πήγε εκδρομή με την φίλη της εκτός πόλεως Ρόδου, συνέφαγαν σε εστιατόριο και ένιωσε αδιαθεσία.

Μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και εκεί υποβλήθηκε αρχικώς σε rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό και ακολούθως σε τεστ μοριακού ελέγχου που ήταν θετικό. Μεταφέρθηκε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και νοσηλεύεται. Χθες το πρωί και περί ώραν 10.00 το τεστ μοριακού ελέγχου επαναλήφθηκε στο νοσοκομείο, αφού έτσι προβλέπεται σε περίπτωση εισαγωγής ασθενoύς από άλλη υγειονομική μονάδα. Και το τεστ αυτό βγήκε θετικό.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις