Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Απολυμάνσεις λεωφορείων και ελλείψεις σε φαρμακεία! Άδειοι οι περισσότεροι δρόμοι (Βίντεο)

Ζάκυνθος: Απολυμάνσεις λεωφορείων και ελλείψεις σε φαρμακεία! Άδειοι οι περισσότεροι δρόμοι (Βίντεο)

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη Ζάκυνθο, αρκετοί είναι εκείνοι που έσπευσαν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν μάσκες, αντισηπτικά και διάφορα άλλα φάρμακα. Η έλλειψη είναι μεγάλη βέβαια τόσο στις μάσκες όσο και στα αντισηπτικά, αφού η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προμήθεια που έχουν τα ίδια τα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί ζητάνε από τον κόσμο να ηρεμήσει και να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση με ψυχραιμία και σοβαρότητα. Αρκετοί ζητούν παυσίπονα, σιρόπια ή οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού.

Η Μαριέτα Παράσχη που έχει φαρμακείο επί της Αλεξάνδρου Ρώμα δηλώνει: «Η κίνηση είναι αρκετά μεγάλη. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να καλύψουμε τους πελάτες μας, γιατί αυτό που ζητάνε είναι μάσκες και αντισηπτικά, για τα οποία δεν υπάρχει αρκετή επάρκεια, οπότε έχουμε πρόβλημα. Ζητάνε παυσίπονα, σιρόπι για το λαιμό, καραμέλες, αλλά πιο πολύ αντισηπτικά και μέτρα προστασίας. Υπάρχει αρκετή ανησυχία. Πρέπει όμως να είμαστε ψύχραιμοι και να προσέχουμε όλοι μας».

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ζακύνθου, συναισθανόμενη την ανησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού στο νησί και έχοντας θέσει ως βασική της προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών, προχώρησε χθες στην προληπτική απολύμανση 19 λεωφορείων, ενώ σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με την απολύμανση των υπόλοιπων 14.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις