Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αστυνομικοί παντού σε Θεσσαλονίκη και Λαμία για τη χρήση μάσκας (video)

Κορονοϊός: Αστυνομικοί παντού σε Θεσσαλονίκη και Λαμία για τη χρήση μάσκας (video)
ΦΩΤΟ grtimes

«Σαφάρι» ελέγχων γίνεται σε όλη τη χώρα από τις Αρχές για την εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό.

Θυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική σχεδόν σε όλους του κλειστούς χώρους, μετά και την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες του GRTimes.gr, αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη κάνουν εντατικούς ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα για να διαπιστώσουν αν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και αν, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πελάτες φορούν μάσκα.

Click4More: Σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά – Οι παραβάσεις σε Μύκονο και Σαντορίνη

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής φαίνεται πως υπάρχει συμμόρφωση από τους πολίτες και δεν έχει επιβληθεί για την ώρα το πρόστιμο των 150 ευρώ, καθώς δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

“Σαφάρι” και στη Λαμία

Το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο της αστυνομίας πήγε στο κέντρο της πόλης της Λαμίας και εκανε ελέγχους σε καταστήματα και όχι μόνο, για την χρήση μάσκας.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται κανονικά για τη μη χρήση της μάσκας και οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα προκαλούν ανησυχία.

Οι πολίτες φαίνονται να συμμορφώνονται πάντως με τις νέες οδηγίες, καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που εντοπίζονται χωρίς μάσκα. Στους παραβάτες βεβαιώνεται το χρηματικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Πηγή: grtimes, lamianow

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις