Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αύξηση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα στην Κρήτη

Κορονοϊός: Αύξηση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα στην Κρήτη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ reuters

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Κρήτη τις τελευταίες 10 μέρες αποτυπώνεται και στις μετρήσεις του ιικού φορτίου στα λύματα των πέντε μεγάλων πόλεων του νησιού, με βάση τις μετρήσεις που γίνονται από το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Κρήτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σύμφωνα με το creta24, εκτός από τον Άγιο Νικόλαο, που τα αποτελέσματα των μετρήσεων έχουν εκτιναχθεί, αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες είναι το ιικό φορτίο Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Αντίθετα πτωτική είναι η τάση στην περιοχή του Παλαίκαστρου.

Σύμφωνα με την κ. Άννα Ψαρουλάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής και Επιστημονική Υπεύθυνη ΠΕΔΥ Κρήτης, στο Ηράκλειο και στα Χανιά οι μετρήσεις της προηγούμενης εβδομάδας δείχνουν μία μικρή αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, ενώ μεγαλύτερη είναι η αύξηση που εντοπίζεται στο Ρέθυμνο. Στον Άγιο Νικόλαο δε, οι μετρήσεις είναι πολύ υψηλές και συνεχίζουν να έχουν αυξητική τάση από τα τέλη του Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά το Ηράκλειο και τα Χανιά, σίγουρα οι μετρήσεις δεν είναι στα επίπεδα του περασμένου Δεκεμβρίου όμως φαίνεται πως υπάρχει μία ανοδική τάση και δεν είναι τυχαίο, ειδικά στο Ηράκλειο, πως το τελευταίο δεκαήμερο έχουν αυξηθεί σημαντικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις