Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κορονοϊός – Έκρηξη κρουσμάτων στο 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς – Ουρές για rapid test

Κορονοϊός – Έκρηξη κρουσμάτων στο 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς – Ουρές για rapid test

Μεγάλη αναστάτωση έχει φέρει ο κορονοϊός στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς στο Καραμπουρνάκι. Καταγράφεται συρροή κρουσμάτων σε μαθητές και καθηγητές.

Συγκεκριμένα, ο κορονοϊός «χτύπησε» 13 μαθητές και έναν, πλήρως εμβολιασμένο, καθηγητή του 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, ο οποίος έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, αναφέρει το ThessToday.gr.

Το πρώτο κρούσμα εμφανίσθηκε σε μαθητή της Α’ Λυκείου, ο οποίος πιθανότατα να μολύνθηκε κατά την διάρκεια εξόδου του.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν rapid test, τόσο οι καθηγητές του σχολείου, όσο και οι μαθητές που αποτελούσαν στενές επαφές των συγκεκριμένων κρουσμάτων.

Σημειώνεται, πως τα κρούσματα καταγράφηκαν σε διαφορετικά τμήματα, οπότε δεν τέθηκε ζήτημα «λουκέτου», με αποτέλεσμα το σχολείο να εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί τέσσερα κρούσματα και στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, το οποίο συστεγάζεται με το 2ο Γενικό Λύκειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού στην Καλαμαριά, δεκάδες είναι οι γονείς και οι μαθητές, που σπεύδουν για rapid test, σχηματίζοντας ουρά δεκάδων μέτρων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις