Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός – Εμβόλια: Οι πρώτες αντιδράσεις των νέων για το μπόνους των 150 ευρώ

Κορονοϊός – Εμβόλια: Οι πρώτες αντιδράσεις των νέων για το μπόνους των 150 ευρώ

Μιλούν και εξηγούν τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα, όσον αφορά τα εμβόλια για τον κορονοϊό. Πώς κρίνουν το δώρο των 150 ευρώ, που αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση…

Ο 25χρονος Κωνσταντίνος τονίζει στο newsit.gr «Θεωρώ ότι πολύ καλά κάνουν και δίνουν προνόμια στους νέους. Πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Πρέπει με κάποιο τρόπο να εμβολιαστούν οι νέοι. Εγώ εχω εμβολιαστεί με χαρά. Πριν απο λίγους μήνες έκλεισα τα 25 και δεν με πιάνει το μέτρο αλλα δεν με πειράζει. Θα το έκανα και χωρίς το δώρο.»

H 21χρονη Ερμιόνη δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο και δηλώνει προβληματισμένη. Για εκείνη τα 150 ευρώ, δεν αποτελούν κίνητρο για να το πάρει απόφαση. Όπως μας λέει: «Δεν έχω εμβολιαστεί ακόμα. Δεν ξέρω αν θα το κάνω. Το φοβάμαι λίγο. Το θέμα με τα 150 ευρώ είναι αστείο. Θεωρώ οτι σε δωροδοκούν για να το κάνεις το εμβόλιο. Όποιος θέλει να το κάνει, θα το κάνει».

Η 22χρονη Σοφία, μας λέει ότι δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο, αλλά το δώρο των 150 ευρώ, ίσως παίξει καταλυτικό ρόλο σε περίπτωση που αλλάξει θέση: «Εγώ προσωπικά δεν έχω εμβολιαστεί, δεν είναι οτι δεν το πιστεύω αλλά δεν θέλω να το κάνω. Θεωρώ πως ο καθένας έχει τη δική του άποψη για το αν πρέπει να το κάνει. Εγώ δεν θέλω απλά να το κάνω. Το θέμα με τα 150 ευρώ είναι απο τη μία κερδοφόρο για εμάς τους νέους, αλλά απο την άλλη είναι πως θα το δεί ο καθένας. Εμένα με δελεάζει κάπως όλο αυτό είναι η αλήθεια».

Για έναν εκβιασμό 150 ευρώ, κάνει λόγο ο 22χρονος Τάσος: «Εγώ δεν έχω εμβολιαστεί, δεν το έχω πάρει απόφαση. Δεν ξέρω αν θα το κάνω αλλά αυτό με τα 150 ευρώ δεν το βρίσκω σωστό. Ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που θελει. Είναι εκβιαστικό».

Υπέρ των εμβολιασμών δηλώνει η 25χρονη Χρυσή: Εγώ είμαι υπέρ των εμβολιασμών. Θεωρώ οτι πρέπει να γίνονται. Εγω δεν έχω εμβολιαστεί ακόμα αλλά θα το κάνω κάποια στιγμή. Εντάξει καλό είναι αυτό με τα 150 ευρώ αλλά δεν θα με κάνει αυτό να πάω να εμβολιαστώ».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις