Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έτσι χτυπάει όλο και περισσότερους νέους – Συναγερμός στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Κορονοϊός - Ιταλία

Ο κορονοϊός συνεχίζει να προβληματίζει τους γιατρούς και όχι μόνο. Οι ΜΕΘ γεμίζουν, οι ανάγκες πιέζουν και με το πέρασμα των ημερών, νοσούν όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, που δεν έκαναν το εμβόλιο…

Ανησυχία προκαλούν τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ σχετικά με το ακριβές ποσοστό νεαρών που νόσησαν από κορονοιό και απεβίωσαν αλλά και τον μεγάλο αριθμό ανεμβολίαστων νέων συμπολιτών μας. Οι νεαρότερες ηλικίες, δεν είναι άτρωτες στην πανδημία αφού από την έναρξη της, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 115 άτομα ηλικίας 18-35 ετών έχασαν τη ζωή τους. Μάλιστα τρεις εξ’ αυτών πέθαναν εντός του τελευταίου εικοσιτετραώρου.

Στους 12 ανέρχονται όσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Την ίδια ώρα ανεμβολίαστο παραμένει το 42,4% των πολιτών 18-24 ετών.

Συναγερμός στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τα 75 διαθέσιμα κρεβάτια είναι γεμάτα, ενώ στις κοντινές υγειονομικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, 130 βαριά ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική, με τους 118 να είναι ανεμβολίαστοι.

Όλα αυτά την ώρα που οι θάνατοι νέων ανθρώπων στη χώρα προβληματίζουν. Ένας 28χρονος, που δεν είχε εμβολιαστεί, κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού στην Κομοτηνή, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Σύμφωνα με την ίδια, αυτός ήταν ο τρίτος θάνατος νέου, κάτω των 30 ετών, την τελευταία εβδομάδα. Όλοι τους ήταν ανεμβολίαστοι.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος ανεμβολίαστου νεαρού στα Τρίκαλα, που πάγωσε ολόκληρη την πόλη. Λίγες ώρες μετά, ήρθε να προστεθεί στη σχετική μαύρη λίστα, η απώλεια του 28χρονου από την Κομοτηνή. «Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας» τονίζει η κυρία Γκάγκα και καταλήγει: «Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας»

Μέσα σ’όλα ανησυχία για ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού, προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού με νέους κυρίως ανθρώπους, να διασκεδάζουν χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Την περασμένη Παρασκευή, το ραντεβού δόθηκε στο ΑΠΘ, με γιατρό που κλήθηκε να σχολιάσει στον Alpha τις εικόνες, να δηλώνει πως αισθάνεται τρόμο από την αδιαφορία ορισμένων.

Πληροφορίες ΣΚΑΙ, ALPHA

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις