Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Φόβοι για ανεξέλεγκτη διασπορά στη Λέσβο! “Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου”

Κορονοϊός: Φόβοι για ανεξέλεγκτη διασπορά στη Λέσβο! “Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου”

Η Λέσβος ξανά στο επίκεντρο μετά τη μεγάλη φωτιά στη Μόρια. “Ο κορονοϊός κόβει βόλτες σε δρόμους, χωράφια και γειτονιές του νησιού”…

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νησί της Λέσβου, καθώς μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας από την χθεσινοβραδινή φωτιά, τα κρούσματα του κορονοϊού που εντοπίστηκαν μεταξύ των μεταναστών, όχι μόνο δεν έχουν εντοπιστεί αλλά βρίσκονται ανάμεσα στα 12.500 άτομα, τα οποία είναι συγκεντρωμένα στους δρόμους και στα χωράφια.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουντζούρης τα κρούσματα του κορονοϊού πρέπει να είναι περισσότερα από 35, αφού η ιχνηλάτηση των ήδη θετικών στον ιό δεν έχει ολοκληρωθεί μέσα στο στρατόπεδο. “Το στρατόπεδο κάηκε σχεδόν ολοσχερώς δεν είναι πλέον χρησιμοποιήσιμο και ο κόσμος είναι στον δρόμο, στα χωράφια, μιλάμε για 12.500 άτομα. Περιμένουμε τα μέτρα που θα αναγγείλει ο Πρωθυπουργός μετά την συνάντηση που θα έχει σήμερα το πρωί στο Μαξίμου”.

Σε χωράφια και δρόμους κόβει βόλτες ο κορονοϊός

“Δεν μιλάμε μόνο για 35 άτομα γιατί τα τεστ που γίνονταν δεν είχαν πραγματοποιηθεί όλα, γι αυτό είναι σίγουρο πως έχουμε διασπορά του κορονοϊού σε περισσότερα άτομα. Αυτοί δεν βρίσκονται κάπου συγκεντρωμένοι, με αποτέλεσμα όπως και οι υπόλοιποι, να είναι στα χωράφια και στους δρόμους… άντε να εντοπιστούν.

Εδώ που φτάσαμε τρέχα γύρευε είναι το θέμα. Όταν ζητάγαμε και φωνάζαμε εδώ και μήνες να εκκενωθούν τα νησιά από τους μετανάστες, διότι είναι δύσκολο να συντηρηθούν αυτοί οι άνθρωποι και μάλιστα δίπλα από την επιθετική Τουρκία, κάτι βλέπαμε παραπέρα”.

Έχει σφραγιστεί η πόλη της Μυτιλήνης

“Η φωτιά δεν είναι πλέον το πρόβλημα διότι στο σύνολο της έχει σβήσει άντε να έχουν μείνει κάτι απομεινάρια. Η αστυνομία έχει κάνει εξαιρετική δουλεία έχει σχεδόν σφραγίσει την πόλη της Μυτιλήνης και όσοι έχουν προσπαθήσει να φτάσουν ως εκεί έχουν αποκλειστεί”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις