Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κορονοϊός: Γιατρός φόρεσε στολή… ψεκασμού για να διασωληνώσει ασθενή!

Κορονοϊός: Γιατρός φόρεσε στολή… ψεκασμού για να διασωληνώσει ασθενή!
intime αρχείο

Κορονοϊός και… δάκος! Σοβαρές καταγγελίες για ελλείψεις, αλλά και για σημαντικά προβλήματα στον τρόπο διαχείρισης περιστατικών του ιού Covid 19 καταγγέλλουν συνδικαλιστές γιατροί και νοσηλευτές στην Κρήτη.

Με αφορμή το περιστατικό μεταφοράς της 63χρονης από το κρουαζιερόπλοιο στη Μεσαρά και από εκεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, που αποδείχθηκε πως ήταν κορονοϊός, αναδεικνύονται μια σειρά από λάθη και παραλείψεις τα οποία επισημαίνουν οι υγειονομικοί, τονίζοντας πως πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις.

Ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ Γιώργος Κωστάκης, παραδέχθηκε πως η αναισθησιολόγος που ανέλαβε την διασωλήνωση της ασθενούς είχε φροντίσει να φέρει δική της στολή, η οποία μάλιστα χρησιμοποιείται από γεωπόνους (!) για ψεκασμούς και φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από αυτή που έχουν οι στολές τις οποίες έχει στη διάθεση του το Βενιζέλειο!

Ο κ. Κωστάκης τόνισε επίσης πως και τα δύο νοσοκομεία θα κληθούν να διαχειριστούν περιστατικά, οπότε χρειάζονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και δράσεις προκειμένου να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία και προστασία του προσωπικού πρώτης γραμμής.

Σε κάθε περίπτωση, έγινε λόγος για πρόβλημα διοίκησης και ορθής οργάνωσης, ενώ επισημάνθηκε πως είναι αναγκαίο οι λύσεις να βρεθούν τώρα προτού υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων.

Η απάντηση της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Τη δική της απάντηση σε σχέση με το περιστατικό έδωσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Όπως τονίζει, το πρωτόκολλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τη διαχείριση των προσωπικών εντός του νοσοκομείου προβλέπονται ειδικές αδιάβροχες στολές με μανσέτα, ενώ οι ειδικές στολές προβλέπονται μόνο για το προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Η κ. Μπορμπουδάκη διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα αντιπαράθεσης με τους συνδικαλιστές, κάνοντας σαφές ωστόσο πως η Υγειονομική Περιφέρεια είναι πολύ αυστηρή στην τήρηση του ΕΟΔΥ που υπακούει στις εντολές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως ανέφερε η κ. Μπορμπουδάκη μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενίσχυση υλικών τονίζοντας πως θα δει προσωπικά το όλο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τόνισε πως σε καμία περίπτωση η Υγειονομική Περιφέρεια δεν θα άφηνε εκτεθειμένο κανένα εργαζόμενο ή υγειονομικό.

πηγή: ekriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις