Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός και σε μάσκα για τις φετινές Απόκριες

Κορονοϊός και σε μάσκα για τις φετινές Απόκριες
ΦΩΤΟ CRETA24

“Πληγωμένα” είναι τα εποχικά καταστήματα στο Ηράκλειο, που αυτήν την περίοδο πουλάνε αποκριάτικες στολές μεν αλλά… οι αριθμοί φέτος είναι πολύ διαφορετικοί από άλλες χρονιές. 

Η κίνηση είναι σχεδόν μηδενική και ο τζίρος σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο οι έμποροι προσπαθούν να αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη κατάσταση με χιούμορ, δημιουργώντας μάσκες κορoνοϊού, οι οποίες μάλιστα έχουν ζήτηση.

Μιλώντας στο Creta24 ο ιδιοκτήτης εποχικού καταστήματος με αποκριάτικες στολές στο Ηράκλειο Σταμάτης Χριστόπουλος αναφέρθηκε στη μειωμένη ζήτηση για αποκριάτικες στολές και μάσκες: «Δεν υπάρχουν πάρτι, δεν υπάρχουν εκδηλώσεις και καρναβάλια και η ζήτηση δεν έχει καμία σχέση με άλλες χρονιές».

Όπως είπε, η περιορισμένη ζήτηση που υπάρχει είναι μόνο από παιδικές ηλικίες που θέλουν να φορέσουν αποκριάτικη στολή έστω και μέσα στο σπίτι ενώ μάλιστα πρόσθεσε πως φέτος δεν υπήρξαν και νέα σχέδια στολών, πέρα από τη μάσκα του κορoνοϊού.

Με βάση τις εκτιμήσεις του κ. Χριστόπουλου, η φετινή πτώση τζίρου θα ξεπεράσει το 50% ενώ τα καταστήματα με αποκριάτικες στολές λειτουργούν με τη μέθοδο click in shop, δηλαδή με προκαθορισμένο ραντεβού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις