Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός – Κιλκίς: 29 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές μπαίνουν σε αναστολή

Κορονοϊός – Κιλκίς: 29 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές μπαίνουν σε αναστολή
ΦΩΤΟ Αρχείου

Στο Κιλκίς συνολικά 29 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του νομού οδηγούνται σε αναστολή. Η προθεσμία που είχαν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού έληξε στις 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, στον νομό Κιλκίς οι δομές στις οποίες έγινε έλεγχος προσωπικού για εμβολιασμό ενάντια στον κορονοϊό είναι οι εξής:

-Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κιλκίς

-Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παιονίας

-Ο Οίκος Ευγηρίας Κιλκίς

-Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης

και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ΒηματίΖΩ με τη σχετική δομή προστασίας.

Στον Οίκο Ευγηρίας Κιλκίς από τους 35 εργαζόμενους μόνον οι τρεις δεν έχουν εμβολιαστεί και ανεστάλη η σύμβαση εργασίας τους.

Τρεις ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι εντοπίστηκαν και στο Κοινωνικό Κέντρο Στήριξης – με τους τρεις να είναι συμβασιούχοι – αλλά σε σύνολο 17 εργαζομένων. Η διοίκηση του Κέντρου έχει φροντίσει για την άμεση αντικατάσταση με προκήρυξη των θέσεων για όσους δεν προχωρήσουν τελικά στον εμβολιασμό.

Στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κιλκίς είναι σοβαρό το ποσοστό των ανεμβολίαστων, κάπου στο 30%. Δηλαδή από τους συνολικά 33 εργαζόμενους οι 10 δεν εμβολιάστηκαν.

Στην Παιονία και στο αντίστοιχο πρόγραμμα (Βοήθεια στο Σπίτι) υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος ανεμβολίαστος από το σύνολο των 16 εργαζόμενων.

Απομένει η δομή ΒηματίΖΩ και είναι εκείνη που αναμένεται να αντιμετωπίσει τα σημαντικότερα προβλήματα, καθώς από το σύνολο των 41 εργαζομένων οι 12 είναι ανεμβολίαστοι.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει νόμου σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος δεν έχει εμβολιαστεί, οι κυρώσεις είναι αναστολή εργασίας για τον ίδιο – οι αντικαταστάτες θα προσλαμβάνονται με τρίμηνη σύμβαση -, αλλά και τσουχτερά πρόστιμα για τον εργοδότη, ο οποίος τον απασχολεί στην επιχείρησή του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις