Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός – Κρήτη: Σε δίκη η 53χρονη βρεφονηπιοκόμος που αρνείται να φορέσει μάσκα

Κορονοϊός – Κρήτη: Σε δίκη η 53χρονη βρεφονηπιοκόμος που αρνείται να φορέσει μάσκα
ΑΠΕ ΜΠΕ Αρχείο

Για την Πέμπτη (01.07.2021) αναβλήθηκε η δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης της 53χρονης βρεφονηπιοκόμου. Κατηγορείται ότι αρνείται συστηματικά να φορέσει προστατευτική μάσκα στην εργασία της.

Για τη στάση της 53χρονης ενημέρωσε την αστυνομία η διευθύντρια του παιδικού σταθμού, λέγοντας ότι παρακάλεσε πολλές φορές τη συγκεκριμένη βρεφονηπιοκόμο να χρησιμοποιήσει μάσκα, αντί μίας ασπίδας που δεν κάλυπτε επαρκώς το πρόσωπό της, αλλά ματαίως. Όπως είπε, αναγκάστηκε, μετά από αυτό, να την κρατήσει μακριά από τα παιδιά.

Click4more: Κρήτη – Κορονοϊός: Συνελήφθη ξανά η αρνήτρια βρεφονηπιακού σταθμού – Η τελευταία ιδιαίτερη εμφάνιση

Σύμφωνα με το Cretalive, μετά από μήνυση του δημάρχου Αρχανών – Αστερουσίων η 53χρονη βρεφονηπιοκόμος συνελήφθη, ενώ σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για μετάδοση της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων) και για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας.

Κορονοϊός – Κρήτη: «Είμαι καθ’ όλα νόμιμη»

Από την πλευρά της, η 53χρονη δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που της αποδίδονται και υποστηρίζει ότι έχει λειτουργήσει καθ ‘όλα νόμιμα, με βάση και τις προβλέψεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Επικαλείται την εξαίρεση από τη χρήση μάσκας για περιπτώσεις σοβαρών νοσημάτων, επισημαίνοντας ότι έχει ενημερώσει επίσημα, με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι δεν είναι το πρώτο «επεισόδιο» που πρωταγωνιστεί η 53χρονη, η οποία μάλιστα στις αρχές Ιουνίου είχε μηνύσει τη διευθύντρια του παιδικού σταθμού, επειδή της απαγόρευσε να εργαστεί χωρίς μάσκα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις