Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός – Λέσβος: Από έναν απλό πονοκέφαλο, στο Ιπποκράτειο με θρόμβωση για 36χρονη (video)

Κορονοϊός – Λέσβος: Από έναν απλό πονοκέφαλο, στο Ιπποκράτειο με θρόμβωση για 36χρονη (video)

Μικρά σημάδια βελτίωσης για την 36χρονη που διακομίστηκε από τη Λέσβο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Η νεαρή γυναίκα υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Σήμερα, η 36χρονη από τη Λέσβο βρίσκεται πλέον στο Ιπποκράτειο της Αθήνας από όπου μιλάει στο Live News για την περιπέτειά της:

«Κάνω θεραπεία. Φαίνεται πως έχει περάσει ο κίνδυνος, είναι αντιμετωπίσιμη η κατάσταση μου. Το μόνο σύμπτωμα που είχα λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό μου (σ.σ. με AstraZeneca) ήταν οι πονοκέφαλοι» σημείωσε η 36χρονη γυναίκα, η οποία εισήχθη στις 22 Μαΐου στο νοσοκομείο της Λέσβου, εκεί όπου οι γιατροί την υπέβαλαν σε σειρά εξετάσεων.

Click4more: Κορονοϊός: Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί με Astrazeneca χωρίς όρια ηλικίας – Όλα τα εμβόλια διαθέσιμα στους 30-34 ετών από το Σάββατο

«Μου έκαναν εξέταση αίματος και είχα χαμηλά αιμοπετάλια, κλασικό σύμπτωμα θρόμβωσης, σύμφωνα με τους γιατρούς. Έμεινα τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης και για να είμαι σ’ ένα πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο οι γιατροί με συμβούλευσαν να έρθω στο Ιπποκράτειο», πρόσθεσε.

Η κατάσταση της υγείας της παραμένει σταθερή, με τους γιατρούς να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Κίτρινη κάρτα για την 63χρονη

Υπό διερεύνηση παραμένει ο θάνατος της 63χρονης από τη Μυτιλήνη που κατέληξε 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.

«Στις 2 Απριλίου περί το απόγευμα διακομίστηκε στο Βοστάνειο νοσοκομείο στα επείγοντα με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου. Ανατάχθηκε και μπήκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας και μετά από 50 ημέρες δηλαδή στις 23 Μαϊου το απόγευμα κατέληξε» λέει ο Γιώργος Καμπούρης, διοικητής νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Click4more: Εμβόλιο AstraZeneca: Η απάντηση του ΕΟΦ για τα περιστατικά θρόμβωσης – Πόσο επικίνδυνο είναι

Μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, ο σύζυγος της 63χρονης περιέγραψε τα έντονα συμπτώματα που δεν υποχωρούσαν:

«Η γυναίκα μου ήταν κι οπαδός του εμβολίου πήγε και το έκανε. Στην αρχή έπαθε κάποιους ιλίγγους, μετά πονούσε το πόδι της και μετά είχε φοβερούς πονοκεφάλους. Μιλούσαμε με πάρα πολλούς φίλους από την Αθήνα όλη την ημέρα και ξαφνικά το μεσημέρι 3 περίπου μου λέει «δεν αναπνέω, λίγο νερό. Πήραμε το ασθενοφόρο, έπαθε ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο…».

Σύμφωνα με την πληροφόρηση του Live News από τους γιατρούς του νοσοκομείου, το πιθανότερο είναι να μη συνδέεται ο θάνατος της 63χρονης με τον εμβολιασμό της 28 ημέρες πριν.

Καλύτερα η 48χρονη στη Θήβα

Στο Live News μίλησε ζωντανά και η Βίκυ Μπέρδου, η αδελφή της 48χρονης που υπέστη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson και παρουσίασε πνευμονική εμβολή και εσωτερική αιμορραγία, τονίζοντας ότι η υγεία της αδελφής της βελτιώθηκε.

Click4more: Κορονοϊός: 762 κρούσματα στην Αττική, 163 στη Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα», τόνισε η κυρία Μπέρδου, συμπληρώνοντας πως σταμάτησαν οι αιμορραγίες της αδελφής της, ενώ επανήλθε η όρασή της που είχε επηρεαστεί από τον εμβολιασμό.

Παρακολουθήστε από το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο τις εξελίξεις στις τρεις αυτές υποθέσεις: 

 

πηγή: MEGA

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις